Ексклюзиви
пʼятниця, 27 січня 2012 06:45

Шаран спростить гру "Карпат"

Три команди української прем'єр-ліги — "Карпати", "Олександрія" та "Волинь" —  почнуть весняну частину чемпіонату з новими головними тренерами. Як зміниться гра цих колективів і на що вони можуть розраховувати за підсумками турніру? Експерт "ГПУ" — колишній наставник сімферопольської "Таврії" та вінницької "Ниви" Олег Федорчук, 50 років.

Володимир Шаран, 40 років, "Карпати"

Львів'ян очікує ігрова перебудова. Раніше, за Олега Кононова, "Карпати" грали різноманітно: могли високо пресингувати або миттєво переходити у контратаки. Стиль гри, який сповідує німецька "Боруссія" з Дортмунда. Схема була — 1-4-3-3. Шаран вимагатиме раціональності, зробить ставку на надійну оборону. Діятиме за системою 1-4-4-2 у домашніх матчах та 1-4-5-1 у виїзних. Гравці у клубі посередні, але нових придбань не буде. Тих футболістів, що є, цілком можна привчити до нового, спрощеного, футболу.

Максимальне місце "Карпат" на фініші — 10-те. Але якщо перші три матчі — виїзні із "Зорею" й "Металістом", домашній проти "Таврії" — провалять, то на четвертий поєдинок команду може виводити якийсь інший білоруський фахівець.

Леонід Буряк, 58 років,

"Олександрія"

Буряк — амбіційний тренер, а футболісти в нього так собі. Та ще й ключовий атакувальний гравець, Давид Таргамадзе, залишив клуб із Кіровоградщини. Буряку треба бути простіше в спілкуванні з гравцями, розуміти їхню межу й не вимагати неможливого. З посереднім гравцем посваритися набагато легше, ніж із класним. Леонід Йосипович має багатий тренерський досвід, але не практикував із 2005 року. Це проблема. Знаю по собі: якщо не тренуєш три-чотири місяці, з'являється дискомфорт. Буряк відпочивав набагато довше, тому в нього не просто дискомфорт — страх. І все-таки думаю, "Олександрія" залишиться у прем'єр-лізі.

Анатолій Дем'яненко, 52 роки, "Волинь"

Прийшов тренером-переможцем, вигравши в Узбекистані азійський кубок. Спокійно підлаштовуватиме команду під своє бачення. Ризику немає: "Волинь" не вилетить.

У попередника, Віталія Кварцяного, було 13 легіонерів. Дем'яненко "почистить" їхні лави, більше довірятиме українцям. Кварцяний добирав гренадерів, міг випустити три форварди й грати довгими передачами, "вантажити" м'яч на них. Новий тренер це прибере, зробить ставку на фланги, непогані й за минулих часів. Дем'яненко діятиме на контратаках. "Волинь" залишатиметься домашньою командою. Для того, щоб упевненіше почуватися на виїзді, треба брати швидших захисників. Особливо — центральних.

Фінішують лучани між 11 та 13 місцями.

Зараз ви читаєте новину «Шаран спростить гру "Карпат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути