Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2012 05:00

"Шахтареві" найкраще потрапити на "Шальке"

Cьогодні в швейцарському місті Ньон відбудеться жеребкування плей-оф єврокубків.

О 12.30 розпочнеться процедура розподілу на пари учасників 1/8 фіналу Ліги чемпіонів — пряма телетрансляція на телеканалах "Футбол" і "2+2". Серед 16 найсильніших команд Європи — донецький "Шахтар".

Потенційні суперники гірників

"Барселона" (Іспанія)

Ступінь бажаності — 0%

Чому: потенційно найкраща команда світу. У лютому-березні, коли заплановані матчі плей-оф, звично переживає спад. Але навіть кризова "Барселона" не повинна мати проблем у 1/8.

"Баварія" (Мюнхен, Німеччина)

Ступінь бажаності — 10%

Чому: команда без очевидних слабких місць. Улітку якісно посилилася. Навіть відсутність у 1/8 захисників Бадштубера та Боатенга не повинна стати серйозною проблемою для мюнхенців.

"Манчестер Юнайтед" (Англія)

Ступінь бажаності — 20%

Чому: тренер за досвідом не поступиться Мірчі Луческу. МЮ прагнутиме реваншу за провалений минулий сезон — тоді команда не вийшла з групи Ліги чемпіонів. Пара форвардів Руні — ван Персі, вочевидь, найкраща у світі. Зате є проблеми в обороні й опорній зоні — це дає "Шахтареві" шанс.

"Парі Сен-Жермен" (Париж, Франція)

Ступінь бажаності — 30%

Чому: сильний склад, який узимку посилить бразилець Лукас. Команда перебуває на шляху становлення, але час грає на неї — повинна прогресувати.

"Боруссія" (Дортмунд, Німеччина)

Ступінь бажаності — 50%

Чому: суперник за потенціалом рівний "Шахтареві". Ігрові стилі дещо схожі, тому були б цікаві матчі. На боці "Шахтаря" невелика перевага в досвіді матчів плей-оф — нинішній "Боруссії" його бракує.

"Малаґа" (Іспанія)

Ступінь бажаності: 70%

Чому: цікава команда, але потерпає від фінансових проблем. Узимку через це може продати кількох гравців. А склад і без того куций.

"Шальке" (Гельзенкірхен, Німеччина)

Ступінь бажаності: 100%

Чому: футболісти переживають ігрову кризу. Тренер Хуб Стевенс звільнений. Бомбардир Клас-Ян Гунтелар може залишити клуб узимку. Кращого варіанта для "Шахтаря" немає.

Перший матч 1/8 фіналу донецький клуб проведе вдома 12-13-го або 19-20 лютого. Повторний — на виїзді 5-6-го або 12-13 березня.

О 15.00 за Києвом почнеться жеребкування 1/16 та 1/8 фіналу Ліги Європи — пряма телетрансляція на телеканалах "Футбол" і "2+2". До стикових матчів пробилися "Металіст", "Дніпро", "Динамо".

Харків'яни та дніпропетровці на цьому етапі — "сіяні". Їх потенційні суперники — "Анжи" (Махачкала, Росія), "Атлетико" (Мадрид, Іспанія), "Боруссія" (Мьонхенґладбах, Німеччина), "Ньюкасл" (Англія), "Штутґарт" (Німеччина), "Наполі" (Неаполь, Італія) — тільки для "Металіста", "Базель" (Швейцарія), "Інтер" (Мілан, Італія), "Спарта" (Прага, Чехія), "Тоттенхем" (Лондон, Англія), "Баєр" (Леверкузен, Німеччина) — тільки для "Дніпра", "Леванте" (Валенсія, Іспанія), "Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія) БАТЕ (Борисов, Білорусь), "Аякс" (Амстердам, Нідерланди).

"Динамо" — не "сіяне". Потенційні опоненти киян — "Ліверпуль" (Англія), "Вікторія" (Плзень, Чехія), "Фенербахче" (Стамбул, Туреччина), "Бордо" (Франція), "Стяуа" (Бухарест, Румунія), "Ґенк" (Бельгія), "Рубін" (Казань, Франція), "Ліон" (Франція), "Лаціо" (Рим, Італія), "Ганновер" (Німеччина), "Челсі" (Лондон, Англія), ЧФР (Клуж-Напока, Румунія), "Олімпіакос" (Пірей, Греція), "Бенфіка" (Лісабон, Португалія)

Перші матчі 1/16 фіналу відбудуться 14 лютого, повторні — 21 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтареві" найкраще потрапити на "Шальке"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути