середа, 11 листопада 2009 18:15

Путін не дозволить Валуєву стати символом Росії

Титул абсолютного чемпіона світу з боксу серед професіоналів завжди був чимось більшим, ніж просто спортивне звання. На щастя, для цього виду спорту спортсмени із СРСР були "аматорами", тож політики в боксі надважковаговиків до 1990-х було набагато менше, ніж тепер.

До минулих вихідних титули чемпіонів світу, за версіями різних боксерських організацій, належали українцям Віталієві та Володимирові Кличкам і росіянину Миколі Валуєву. Якби вдалося організувати бій за звання чемпіона світу між Валуєвим та кимось із Кличків, це було б видовище. Воно перевершило б усі попередні боксерські поєдинки в історії. Важко собі уявити, що б здійнялося у нас, а надто — в Росії.

На жаль, такий бій уже навряд чи можна буде провести. Після того, як Валуєв програв свій титул британцю Девіду Хею, у нього є кілька варіантів продовження кар"єри. Можна спробувати повернути звання під час матчу-реваншу. Та навряд чи це реально, якщо зважати на майже критичний для спортсмена-професіонала вік Валуєва, а також особливості його унікального організму. Практика показала, що додати щось до своєї фізичної могутності росіянин уже не здатний.

На що може розраховувати харизматичний російський велетень у разі завершення своєї боксерської кар"єри? Актора рівня Арнольда Шварценеґґера із Миколи Валуєва не вийшло, хоча спроби вивести його обличчя на кіноекран були. Теоретично боксер із Санкт-Петербурга міг би піти ще одним шляхом, узявши за взірець своїх українських колег.

Бій Валуєва проти когось із Кличків перевершив би всі попередні поєдинки в історії

Віталій та Володимир Клички вже другий десяток років є одними із символів України в світі. Таким у Росії за певних умов міг би стати і Валуєв. Але Росія — не Україна. Там є інша людина-символ, прізвище якої всі чудово знають. Дорога в політику за прикладом Віталія Кличка, який не без успіху брав участь у кількох передвиборних кампаніях, для російського боксера закрита. Йому залишається хіба що заробляти на рекламі, використовуючи свою відому всьому світу зовнішність.

Хоча є варіанти. Якби Микола Валуєв вирішив раптом змінити російське громадянство на українське, ми б гарантовано побачили його серед кандидатів на виборах від однієї з численних політичних сил. І голосів би він зібрав більше, ніж десяток нинішніх кандидатів у президенти.

Зараз ви читаєте новину «Путін не дозволить Валуєву стати символом Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути