Ексклюзиви
четвер, 14 жовтня 2021 07:16

Потенційний суперник Усика залишається непереможним

Автор: GettyImages.com
  Британець Тайсон Ф'юрі (ліворуч) нокаутує американця Деонтея Вайлдера в 11-му раунді бою за титул чемпіона світу у надважкій вазі за версією Всесвітньої боксерської ради. Лас-Вегас, США, 9/10 жовтня 2021 року
Британець Тайсон Ф'юрі (ліворуч) нокаутує американця Деонтея Вайлдера в 11-му раунді бою за титул чемпіона світу у надважкій вазі за версією Всесвітньої боксерської ради. Лас-Вегас, США, 9/10 жовтня 2021 року

У ніч проти неділі, 10 жовтня, на "Ті-Мобайл арені" в Лас-Вегасі, Сполучені Штати Америки, британець 33-річний Тайсон ­Ф'юрі успішно захистив титул Всесвітньої боксерської ради (WBC) у надважкій вазі. Він переміг нокаутом в 11-му раунді колишнього багаторічного володаря цього титулу, американця Деонтея Вайлдера, 35 років.

Суперники зустрічалися втретє. Перший поєдинок у грудні 2018-го завершився внічию. Тоді Ф'юрі протягом бою виглядав переконливіше. Вирівняли картину два нокдауни, в які його відправив Вайлдер. У лютому 2020-го Ф'юрі переміг технічним нокаутом у сьомому раунді. В третьому та п'ятому Вайлдеру відрахували нокдауни.

Третій бій був конкурентніший за попередній. Вайлдер забрав собі перший раунд, роблячи акцент на ударах по корпусу. В другому Ф'юрі взяв ініціативу й почав виснажувати суперника в клінчах. Наприкінці третього Вайлдер побував у нокдауні — спочатку британець похитнув його ударом правою в скроню, після чого добив правим аперкотом і лівим боковим у голову. В четвертому Вайлдер несподівано повернувся. На останній хвилині раунду він вперше відправив на канвас суперника потужним правим прямим у чоло. А за 15 сек. до кінця раунду Тайсон вдруге опинився в нокдауні — після короткого правого бокового в голову.

Однак продовжити успіх Вайлдеру забракло сил. Ф'юрі міг завершувати бій у кожному з раундів, але претендент мужньо витримував всі удари і навіть сам зрідка огризався. В 10-му британець друге відправив у нокдаун американця — правим боковим у голову. Проте виснажений Вайлдер наприкінці раунду несподівано провів затяжну серію — неймовірний раунд. Завершився бій в 11-му раунді після чергової комбінації Ф'юрі й акцентованим правим боковим у голову. Вайлдер упав долілиць — нокаут.

Перемога над Вайлдером зміцнила Ф'юрі у статусі найкращого надважковаговика сучасності. Другим на сьогодні є Олександр Усик — володар трьох чемпіонських титулів.

— Працюю в цьому бізнесі 57 років. І ніколи не бачив такого чудового бою в надважкій вазі, — говорить американський промоутер Боб Арум.

Напередодні поєдинку ухвалили рішення: його переможець повинен провести обов'язковий захист титулу проти тимчасового чемпіона WBC у цій вазі, якщо не зможе протягом місяця домовитися про об'єднавчий бій проти новоспеченого чемпіона WBA, IBF і WBO Олександра Усика. Тимчасовий чемпіон WBC — британець Ділліан Вайт. 30 жовтня він проведе поєдинок проти шведського боксера Отто Валліна. Переможець стане обов'язковим претендентом на титул WBC.

Олександр Усик 25 вересня переміг Ентоні Джошуа. Українець націлений на реванш з британцем. Промоутер чемпіона повідомив, що британці активували право на реванш з Усиком. Він може відбутися в лютому-квітні наступного року. Про бій за звання абсолютного чемпіона світу можна буде говорити в другій половині 2022-го.

Тайсон Ф'юрі продовжує залишатися непереможним. Він виграв 31 бій, 22 нокаути, при одній нічиїй. Деонтей Вайлдер зазнав другої поразки, також має одну нічию і 42 перемоги, 41 нокаут.

Зараз ви читаєте новину «Потенційний суперник Усика залишається непереможним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути