вівторок, 06 листопада 2018 05:21

Порошенко випередив Трампа

Президент Петро Порошенко привітав Еліну Світоліну з перемогою на підсумковому турнірі жіночої тенісної асоціації. З часу закінчення фінального поєдинку не минуло й години.

Мені невідомі тонкощі дипломатичного протоколу. Але здоровий глузд чомусь підказує: в тому разі, коли вирішальний матч виграла б американка Слоан Стівенс, президент США Дональд Трамп не став би її особисто вітати. І не тому, що американці менше цінують перемоги своїх спортсменів. Просто ці перемоги якось не корелюються з розкладом роботи їхнього президента. Ну справді, чи треба голові держави стежити за міжнародними спортивними турнірами, яких у світі щодня відбуваються сотні, аби встигнути оперативно привітати співвіт­чизників, які перемогли в одному з них?

Напевно, Петрові Порошенку не підказали, що в нас уже скоро 30 років, як не розвинутий соціалізм. Тоді держава за власний рахунок готувала спортсменів. Вони мали віддячувати за це перемогами, що свідчили про перевагу соціалізму над капіталізмом. У ті часи привітання чемпіонам від глави держави виглядали природно і вкладалися в рамки ідеології. Тепер же держава наша має до перемоги згаданої вище тенісистки лише один стосунок — вона є місцем її народження. Усім іншим наша феноменальна тенісистка завдячує лише собі, батькам і приватним спонсорам, які допомогли їй вийти на найвищий рівень майстерності. За перемогу Еліна Світоліна офіційно отри­має 2 мільйони 209 тисяч доларів призових, із яких розрахується зі своїми тренерами, масажистами, консультантами, лікарями. А також оплатить оренду кортів і квартири в Лондоні, де постійно живе. З якого боку тут Порошенко?

Хіба що наш президент розуміє, що Еліну Світоліну у світі знають більше людей, ніж його. Тож хоче через це здобути хоч якийсь позитивний імідж. Але ж за кордоном оті привітання спортсменам від президентів ніхто не читає. Тож дарма Петро Порошенко так поспішав випередити Дональда Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко випередив Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути