пʼятниця, 15 березня 2019 00:30

"Доки на поле виходять Мессі й Роналду — їм немає рівних"

Автор: REUTERS
  Нападаючий італійського ”Ювентуса” Криштіану Роналду забиває переможний третій м’яч у повторному матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти іспанського ”Атлетико”. Чемпіон Італії переміг — 3:0, голами відзначився тільки Роналду. Це його третій хет-трик у Лізі чемпіонів
Нападаючий італійського ”Ювентуса” Криштіану Роналду забиває переможний третій м’яч у повторному матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти іспанського ”Атлетико”. Чемпіон Італії переміг — 3:0, голами відзначився тільки Роналду. Це його третій хет-трик у Лізі чемпіонів

— Зараз я хотів би подивитися в очі тим, хто стверджував, що Лука Модрич — найкращий футболіст минулого сезону, — каже після завершення матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів футбольний тренер 57-річний Олег Федорчук.

— Доки на поле виходять Мессі й Роналду — їм немає рівних. Здавалося, в матчі "Ювентус" — "Атлетико" зійшлися дві рівних команди, але за одну з них виступає Кріштіану Роналду, який забив усі три м'ячі, а за другу — ні. Я вражений досягненнями португальця. В 34 роки переважає молодих суперників у силі, стрибучості, техніці. До 25 років кожен футболіст щороку нарощує 10–15 відсотків свого потенціалу. А після 30 — відбувається різке падіння. Щороку людина втрачає тих самих 10–15 відсотків. Своїм фанатичним ставленням до тренувань Роналду доводить, що в 34 роки можна залишатися найкращим гравцем світу. Те саме можна сказати про суперництво "Ліона" й "Барселони". В одній команді є Мессі (два голи й результативна передача у домашній грі проти "Ліону". — ГПУ), а в другій — немає.

Як вам гра англійських клубів?

— "Манчестер Сіті" залишається командою тренера Хосепа Гвардіоли. У ній немає гравців, які входили би до п'ятірки найкращих у світі. Команда має кілька схем гри, довгу лаву запасних, чудово зіграна. Але я не бачу гравця, який вирішив би долю протистояння в ситуації, коли матч складається не на користь "Манчестер Сіті". Це підводило команду в попередні роки, це може статися і цього сезону.

Хто грає краще — "Манчестер Сіті" чи "Ліверпуль"?

— Я давно вболіваю за "Ліверпуль" і не можу бути об'єктивним. Але, судячи з гри в Мюнхені, саме "Ліверпуль" має необхідну психологічну стійкість, аби бути фаворитом Ліги чемпіонів цього року. Зіграти проти "Баварії" на її полі з позиції сили і красиво перемогти — це ознака впевненості у власних силах. У "Манчестер Сіті" я таких якостей не бачу. Думаю, переможе хтось із цієї четвірки — "Барселона", "Ювентус", "Манчестер Сіті" і "Ліверпуль".

16 мільйонів євро — 484 млн грн — на рік отримуватиме 45-річний Зінедін Зідан. 11 березня оголосили про його повернення на посаду головного тренера іспанського "Реала". Контракт підписали до літа 2022-го.

Зідан тренував "Реал" із січня 2016 року по травень 2018-го. Клуб тричі поспіль виграв Лігу чемпіонів, а позаторік — чемпіонат Іспанії.

Президент "Реала" Флорентіно Перес пообіцяв Зідану 300 млн євро — 90 млрд грн на літні трансфери.

Футбол. Ліга чемпіонів 2018/19. 1/8 фіналу. Повторні матчі

"Ювентус", Турин, Італія — "Атлетико", Мадрид, Іспанія — 3:0 (перший матч — 0:2)

"Манчестер Сіті", Англія — "Шальке", Гельзенкірхен, Німеччина — 7:0 (3:2)

"Баварія", Мюнхен, Німеччина — "Ліверпуль", Англія — 1:3 (0:0)

"Барселона", Іспанія — "Ліон", Франція — 5:1 (0:0)

"Парі Сен-Жермен", Париж, Франція — "Манчестер Юнайтед", Англія — 1:3 (2:0)

"Порту", Португалія — "Рома", Рим, Італія — 3:1 (1:2)

"Реал", Мадрид, Іспанія — "Аякс", Амстердам, Нідерланди — 1:4 (2:1)

"Боруссія", Дортмунд, Німеччина — "Тоттенхем", Лондон, Англія — 0:1 (0:3)

Жеребкування 1/4 фіналу відбудеться 15 березня, п'ятниця

Перші матчі — 9/10 квітня, вівторок/середа

Повторні матчі — 16/17 квітня, вівторок/середа

Зараз ви читаєте новину «"Доки на поле виходять Мессі й Роналду — їм немає рівних"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути