вівторок, 20 березня 2018 00:50

Перспектив у київського "Динамо" не бачить ніхто

Київське "Динамо" поступилося італійському "Лаціо" в повторному матчі 1/8 фіналу Ліги Європи. Після нічиєї на виїзді — 2:2, команда Олександра Хацкевича програла вдома — 0:2.

Успішний результат першого поєдинку з "Лаціо" в Римі був зумовлений двома причинами. Недооцінкою "Динамо" з боку господарів поля та виходом у складі гостей усіх найсильніших футболістів на "рідних" позиціях. Перший фактор у Києві вже не міг спрацювати. "Лаціо" поставився до гри серйозно й одразу увімкнувся на повні оберти. Щодо другого, то цього разу "Динамо" традиційно само себе послабило. Бо коли на відсутність Гармаша не було ради — дискваліфікація, то що робили на полі одразу два нападники — залишилося загадкою.

Вихід Мораеса з перших хвилин зумовив повний провал "Динамо" в центрі поля. Цей нападаючий не володіє ані дриблінгом, ані швидкістю, ані точною передачею. Його метушлива біганина лише смішила гостей, які спокійно робили свою справу. А коли стало ясно, що "рятувати" команду вийдуть Гонсалес і Мбокані, залишалося сподіватися лише на шалену удачу. Перший із згаданих "рятівників" уже третій сезон "адаптовується" у складі. Другий волів не з'їздити з командою на жоден із п'яти виїзних матчів поточної Ліги Європи.

Можна посилатися на статистику, за якою "Динамо" ніколи не проходило італійську команду в матчах на виліт. Можна говорити про недостатній клас гравців нинішньої команди. Але на те і тренери, аби максимально використати потенціал тих, хто є, досягти переваги завдяки несподіваним тактичним рішенням, домашнім заготовкам тощо. Було це в "Динамо" у матчі з "Лаціо"?

Не лише в цьому матчі, а й у всіх поєдинках поточного сезону у грі команди не спостерігається певної ігрової думки.

Плюс дивна поведінка окремих футболістів — таких, як Хачеріді. Вони самі вирішують, чи готові зіграти. Після чого великодушно повідомляють про це тренеру. Яку перспективу може дати команді 32-річний Мбокані? Скільки ще сезонів буде "адаптовуватися" Гонсалес? По скільки матчів чекатиме нагоди вцілити у порожні ворота Мораес? Навіщо було звозити з-за кордону захисників, яких перша ж команда із сильного чемпіонату розкатала як дітей?

Не було би прикро, коли на полі помилялися б юні динамівці. Для них ця поразка стала б наукою для подальшого зростання. Упевнений, що без "іноземного десанту" його нинішньої якості "Динамо" зіграло би в Лізі Європи не гірше. А може, й краще. Принаймні ми би бачили перспективу. Тепер перспективи, як видається, не бачить ніхто.

Зі слів Хацкевича виходить, що вище за боротьбу з командами Албанії, Сербії та Швейцарії киянам не піднятися. То що, погодитися із цим і назавжди записатися до європейських невдах? І надалі вважати Мбокані, Мораеса, Гонсалеса, Кадара, Кендзьору, Піварича суперзірками — гравців, рівних яким нам удома не знайти? Коли так, то "Динамо" зайшло у безвихідь. Навряд чи це влаштує уболівальників команди. Їх, попри всі невдачі, залишається ще багато. А може, їх просто має бути менше? Щоб не заважали надалі скочуватися донизу?

Футбол. Чемпіонат України 2017/18. Прем'єр-ліга. Другий етап

Результати матчів другого (24-го) туру

"Шахтар", Донецьк — "Маріуполь", Донеччина — 3:0

"Динамо", Київ — "Ворскла", Полтава — 4:0

"Верес", Рівне — "Зоря", Луганськ — 0:1

Третій (25-й) тур

31 березня, субота

17:00 "Ворскла" — "Верес" ТБ: "Футбол 2"

1 квітня, неділя

14:00 "Маріуполь" — "Динамо" ТБ: "Футбол 1"

19:30 "Зоря" — "Шахтар" ТБ: "2+2"

Ліга Європи 2017/18. 1/8 фіналу

Повторний матч

"Динамо", Київ, Україна — "Лаціо", Рим, Італія — 0:2. Перший матч — 2:2

1/4 фіналу

5 квітня, четвер

"Арсенал", Лондон, Англія — ЦСКА, Москва, Росія

"Атлетико", Мадрид, Іспанія — "Спортинг", Лісабон, Португалія

"Лейпциг", Німеччина — "Марсель", Франція

"Лаціо", Рим, Італія — "Зальц­бург", Австрія

Повторні матчі — 12 квітня, четвер

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перші матчі

3 квітня, вівторок

"Ювентус", Турин, Італія — "Реал", Мадрид, Іспанія

"Севілья", Іспанія — "Баварія", Мюнхен, Німеччина

Повторні матчі ці пари команд проведуть 11 квітня, середа

4 квітня, середа

"Ліверпуль", Англія — "Манчестер Сіті", Англія

"Барселона", Іспанія — "Рома", Рим, Італія

Повторні матчі ці пари команд проведуть 10 квітня, вівторок

Зараз ви читаєте новину «Перспектив у київського "Динамо" не бачить ніхто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути