середа, 27 грудня 2017 05:50

Новачок "Динамо" не дотягує до рівня Ярмоленка чи Коноплянки

Автор: www.dynamomania.com
  Беньямін Вербич із данського ”Копенгагена” підписав контракт з ”Динамо” до січня 2023 року
Беньямін Вербич із данського ”Копенгагена” підписав контракт з ”Динамо” до січня 2023 року

Київське "Динамо" оголосило про придбання першого новачка клубу під час зимового трансферного періоду.

За 4 млн євро — 132,5 млн грн до Києва із данського "Копенгагена" переїде лівий півзахисник збірної Словенії 24-річний Беньямін Вербич.

Трансфер — заслуга тренера-селекціонера киян Огнена Вукоєвича. Він давно спо­стерігав за Вербичем. У попередні сезони словенець не виблискував, а цього року в 16 матчах чемпіо­нату Данії забив сім м'ячів.

Словенець має непоганий швидкісний дриблінг і дистанційну швидкість. Б'є по воротах із дальньої дистанції і доволі часто забиває. Ударна нога — права. У своєму клубі добре комбінував за допомогою коротких пасів із партнерами. Постійно намагається зміститися з флангу в центр. Подає кутові з лівого флангу. При зрості 179 см гарно грає головою і часто забиває.

Перехід Вербича "Динамо" оформило за 10 днів. У Києві Беньямін отримуватиме річну зарплату в 1 млн євро — 33 млн грн.

— Я переглядав кілька матчів Вербича, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 56 років. — Цікавий різноплановий гравець. — Але аж ніяк не рівня Ярмоленка чи Коноплянки. Зірки, навіть потенційні, в наш чемпіонат не приїдуть. Основна причина переорієнтації "Динамо" на східноєвропейський ринок — фінансовий стан. Якщо запросити когось із аргентинського чи бразильського чемпіонатів, то доведеться виплатити зайвих кілька мільйонів. У випадку із Вербичем такого немає. До того ж словенці, як і всі слов'яни, швидко опанують мову й не потребуватимуть додаткового часу на адаптацію в команді. Очевидно, Вербич покликаний створити конкуренцію на лівому фланзі, де грали Ґонсалес і Циганков. Останній, швидше за все, перейде на правий фланг півзахисту. А словенець конкуруватиме за місце в основі з Ґонсалесом, який восени грав посередньо.

За збірну Словенії новачок киян зіграв у всіх 10 матчах відбору до Кубка світу-2018. Загалом має на своєму рахунку 15 матчів і два забиті м'ячі. Команда не пробилася до фінальної частини турніру.

Зараз ви читаєте новину «Новачок "Динамо" не дотягує до рівня Ярмоленка чи Коноплянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути