вівторок, 08 червня 2010 01:00

Наталія Добринська стала сьомою у день свого народження

Автор: фото з сайта www.sportanalytic.com
  Наступним стартом Наталії Добринської стане липневий чемпіонат Європи у Барселоні
Наступним стартом Наталії Добринської стане липневий чемпіонат Європи у Барселоні

29 травня олімпійська чемпіонка, легкоатлетка, рекордсменка України у зимовому п"ятиборстві Наталія Добринська відсвяткувала свій 28-й день народження. У цей час вона змагалася на найпрестижнішому турнірі багатоборців у австрійському Гьотцісі і посіла сьоме місце. Торік українка його виграла.

— Сезон я почала з другого місця на зимовому чемпіонаті світу, — розповідає Наталя. — Проте тоді мені ніхто не телефонував. А тільки виступила невдало, відразу почали дзвонити: "Ви вже не перша". Не подумайте, що дорікаю. Після змагань знала, що так буде.

Що все-таки сталося? Змагання у вас не пішли з першого виду — бігу на 100 метрів з бар"єрами.

— Після зимового чемпіонату світу відпочила більше, ніж завжди. Залишилося мало часу для тренувань. Багато пропустила, десь розслабилася. Цього робити не можна. Зараз зосереджуся на підготовці до чемпіонату Європи, який стартує у Барселоні 27 липня.

На другий день змагань пішов дощ. Це істотно вплинуло на результат?

— Дощ не йшов, він просто лив! У десятиборців під час стрибків з жердиною зійшли відразу п"ять спортсменів. А коли ми бігли заключні 800 метрів, дощ був стіною. Зазвичай усі відтягують старт, хочуть трішки перепочити перед вирішальним забігом. Цього разу було так холодно, що навпаки — просили швидше почати.

Яке місце у вашому рейтингу турнірів посідає старт у Гьотцісі?

— Він дуже важливий. Тут зібрався кращий склад, ніж на чемпіонаті світу-2009. Прикро, що я припустилася помилки. Але більше такого не повториться.

Останнім часом у вас знизилися результати у штовханні ядра. Чим можете це пояснити?

— Не говорила би про виникнення проблем. Як і раніше, штовхаю далі за всіх інших у світі. Тут швидше питання психологічного плану. Не відчуваю якісь моменти. Але ми працюємо над цим.

Наприкінці червня відбудеться Кубок Європи з багатоборства. Наскільки він важливий для спортсменів?

— Кубок Європи нічого не приносить. Наші дівчата виграють суперлігу і залишаються з нічим. Виходить, цей старт для того, щоб просто позмагатися. Нехай туди їздять молоді спортсмени. Їм потрібний міжнародний змагальний досвід. У нас їх не так багато, а молодь потрібно "обкатувати". І Кубок Європи для цього чудово підходить.

У чому секрет успіху лідера світового сезону Джессіки Енніс із Великої Британії?

— Усіх секретів її підготовки не знаю. Але з Джессікою на всі змагання їздить ціла команда: психологи, масажисти, сім-вісім тренерів. Нею опікувалися ще до виграних медалей. Так само було з Келлі Сотертон, яка раніше входила до складу збірної Великої Британії. У них так заведено: бачать потенційну спортсменку високого рівня, відразу з нею працюють. У нас лише після виграних медалей починаються розмови про покращення умов. Якби було, як у них, то наші спортсмени вийшли б на перші позиції. Але у нас навіть належних умов для тренувань немає.

Ви говорили про трьох-чотирьох спортсменок, яким під силу побити світовий рекорд. Одна з них ви. Хто решта?

— Енніс може, хоч і каже, що їй буде складно. Також це американка Хіліс Фонтейн і росіянка Тетяна Чернова. І в багатоборстві завжди з"являються хороші спортсмени, нові імена. В Європі це найпопулярніший вид легкої атлетики. А після спілкування з німецькими приятелями можу точно сказати, що це взагалі вид номер один після футболу.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Добринська стала сьомою у день свого народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути