четвер, 30 червня 2011 06:45

"Місце Ломаченка непохитне"

У турецькій Анкарі завершився чемпіонат Європи з боксу. Одну з двох медалей для України завоював 28-річний Володимир Матвійчук. Уродженець Бердичева на Житомирщині, який тренується у київському клубі "Козак", здобув "бронзу" у вазі до 60 кг. Для нього це був дебютний виступ на континентальній першості.

— Радий, що завоював медаль, — каже "ГПУ" спортсмен. — Тепер увійду в історію українського боксу.

У перших двох боях труднощів не виникало?

— З ірландцем МакДонаґом перший раунд був досить рівний. Але після того, як я йому пробив назустріч по печінці, він підсів. Уже не міг мене ні догнати, ні дістати. Я переміг 16:6. Другий бій з іспанцем Гінером був досить легкий — 20:7.

Як складався чвертьфінальний поєдинок із білорусом Баранчиком?

— Це був дуже відповідальний бій, адже в ньому розігрували медаль. Суперник дуже перспективний, йому 19 років. Перший раунд я програв 5:7. Потім додав у темпі, почав його пресингувати. Побачив, що опонент трохи втомився. Другий раунд вже я вигравав на два удари. Третій раунд пройшов за моїм сценарієм. Виграв за очками — 20:16.

У півфіналі ви програли чемпіону світу-2009 італійцеві Валентіно — 14:24. Рахунок відбиває перебіг подій?

— Не зовсім. Суддя в ринзі упереджено до мене ставився. Супернику мав зробити щонайменше попередження за те, що він мене тримав і не давав боксувати. Та й такої великої різниці точно не було. Якби рахунок був на мою користь або різниця була б не така велика, то можна більш тактично працювати, а не йти вперед, "ламати". Я з ним раніше боксував. Тоді його просто фізично "поламав", і в Італії віддали мені перемогу. А тут не склалося.

У вашій ваговій категорії виступає олімпійський чемпіон Василь Ломаченко. Чи є у вас шанси вийти на ринг на чемпіонаті світу в Баку?

— Жодних. Місце Ломаченка непохитне. Буду тільки радий за Василя, якщо він виграє чемпіонат світу і другу золоту олімпійську медаль.

На чемпіонаті Європи збірна України виступала резервним складом. Наші здобули дві бронзові медалі — Володимир Матвійчук (до 60 кг) і Дмитро Митрофанов (до 75 кг). У командному заліку Україна стала 12-ю з 18 команд. А виграла змагання збірна Росії — два "золота" і чотири "срібла".

Зараз ви читаєте новину «"Місце Ломаченка непохитне"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути