вівторок, 10 липня 2012 07:15

Манчіні очолить збірну Росії

Кажуть, що італієць, 47-річний Роберто Манчіні, очолить збірну Росії. Президент Російського футбольного союзу Сергій Фурсенко підписав із наставником шестирічний контракт під час Євро-2012. Після турніру функціонер подав у відставку через провальний виступ російської команди.

Угоду з Манчіні знайшли у сейфі РФС. Італієць зароблятиме 7,2 млн євро на рік. Компенсація за дострокове її розірвання — 20 млн євро. Про це повідомляє російський сайт "Спортс.ру". За іншою версією, контракт із тренером уклали за схемою 2+2 — на два роки з можливістю подовжити на такий же термін.

У РФС спростували призначення італійця. Сьогодні організація опублікує на своєму офіційному сайті список претендентів на посаду наставника збірної.

Минулого сезону Манчіні став чемпіоном Англії з "Манчестер Сіті". Там він заробляє 3,5 млн євро на рік. Контракт із "городянами" закінчується наступного року. Клуб веде з Роберто переговори щодо його продовження на чотири роки. Зараз тренер готує команду до нового сезону в Австрії. Поки що не коментує чуток навколо свого призначення наставником збірної Росії.

Очолював італійські "Фіорентину", "Лаціо" та "Інтер". Ніколи не працював зі збірними.

— Манчіні — молодий тренер, йому краще продовжити клубну кар'єру, — говорить колишній нападаючий збірної України 40-річний Сергій Нагорняк. — Можливо, Фурсенко підписав із ним контракт задовго до Євро. Якби "Манчестер Сіті" не став минулого сезону чемпіоном, італійця звільнили б. Тому він міг спокуситися на пропозицію росіян. У збірній він зароблятиме вдвічі більше, матиме повний карт-бланш. Не потрібно кожного дня проводити тренування. Така собі робота для душі. Але в росіян багато зірок за зарплатою, але не за рівнем гри. Такій команді потрібен скоріше Валерій Газзаєв. Хоча не виключено, що новий наставник попрощається з Аршавіним та іншими зірковими ветеранами.

Серед кандидатів на заміну голландцеві Діку Адвокату називають італійця Фабіо Капелло, росіян Валерія Газзаєва, Миколу Писарєва й Олександра Бородюка.

Зараз ви читаєте новину «Манчіні очолить збірну Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути