Ексклюзиви
четвер, 29 квітня 2021 06:10

Малиновському краще залишитися в "Аталанті"

Автор: footballua.tv
  Руслан Малиновський грає за ”Аталанту” другий сезон
Руслан Малиновський грає за ”Аталанту” другий сезон

Український футболіст 28-річний Руслан Малиновський забив у трьох останніх матчах за свій клуб — італійську "Аталанту". Вражав ворота "Роми", "Болоньї" та "Ювентуса".

— Після скандального відходу капітана Алехандро Гомеса (посварився з тренером і в січні продали до іспанської "Севільї". — ГПУ) "Аталанта" намагається перебудуватися, — каже спортивний журналіст 36-річний Леон Вургафт. — Головний тренер Джан П'єро Гасперіні діє всупереч навіть власним принципам. Намагається покращити гру в обороні, напрацьовує тактичні схеми. В такій ситуації всі мають шанс. До того ж двоє головних конкурентів українця — Маріо Пашаліч та Маттео Пессіна — останнім часом були відсутні через травми та коронавірус. А Йосіп Ілічич став черговою жертвою сварки з Гасперіні. Руслан — у хорошій фізичній формі і ні з ким не свариться.

Українець став лідером "Аталанти"?

— У цій команді важко стати лідером. Тут багато важливих гравців і позицій. Насправді, лідер один — тренер. Руслан відзначається на такій позиції, яка претендує на лідерство — атакувального півзахисника. І розмовляє як лідер. Каже про потрапляння до Ліги чемпіонів за будь-яку ціну, шкодує, що в останні два роки команда не поборолася за перемогу в чемпіонаті. Але в матчі проти "Ювентуса" він вийшов лише на заміну. І це після таких виступів до цього. У Гасперіні не можна розслаблятися ні на хвилину. Тож говорити про лідерство навряд чи доречно.

Яка його роль у тактичних побудовах Гасперіні?

— У кількох останніх матчах Гасперіні випробовував тактичну схему 4–2–3–1. Малиновському вона підходить, надає більше простору, дозволяє диригувати грою самотужки, чого він бажає. Руслан не глибоко в атаці, йому не заважають інші гравці "Аталанти". При цьому команда, яка не звикла до нової схеми та обережніша, грає повільніше, менш завзято пресингує. Що також плюс для Руслана, фізична міць і витривалість якого все ж і нині поступаються більшості партнерів.

З іншого боку, у матчі проти "Ювентуса" команда повернулася до головної схеми — з трьома центральними захисниками. І Малиновський пішов у запас. Вийшов на поле, лише коли Гасперіні знову вирішив перейти на 4–2–3–1. Тому місце в складі йому не забезпечене і залежить від схеми.

Можливо, після успішного періоду варто змінити клуб?

— Зараз знову з'явилися розмови про "Інтер", навіть "Ювентус". Гасперіні, як і раніше, здатний роздратувати своїми кадровими рішеннями, що здаються нелогічними. Думаю, йому не вдається "запустити" Руслана на повну потужність на тривалий час. Питання в тому, хто захоче його придбати, які там будуть умови та вимоги, наскільки він буде потрібен тренеру. Поки що я не бачу ідеальної команди для цього гравця. А якщо так — краще залишатися.

Зараз ви читаєте новину «Малиновському краще залишитися в "Аталанті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути