вівторок, 19 грудня 2017 00:51

Ломаченка назвали найкращим боксером світу

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.ntelligentboxing.net
  Василь Ломаченко — чемпіон світу за версією Все­світньої боксерської організації у першій легкій вазі
Василь Ломаченко — чемпіон світу за версією Все­світньої боксерської організації у першій легкій вазі

Ломаченка назвали найкращим боксером світу

29-річного Василя ­Ломаченка ­визнали найкращим боксером ­світу незалежно від вагової категорії. Єдиний в історії українець — чемпіон світу у двох вагових категоріях став першим номером в оновленому минулого тижня рейтингу американського телеканалу "І-Ес-Пі-Ен". Експертів вразила його впевнена перемога над кубинцем Ґільєр­мо Ріґондо 9 грудня.

На одному рівні з українцем перебувають казах Головкін та американець Кроуфорд

У подібних класифікаціях враховуються як результати та досягнення, так і видовищність поєдинків, краса боксу. Нові рейтинги складають зазвичай після боїв за участю представників десятки найкращих. У свіжому опитуванні Ломаченко випередив найсильнішого боксера середньої ваги Геннадія Головкіна з Казахстану. Виграв у нього мінімально — 102 бали проти 99. Обох на перше місце поставили по п'ять експертів. Ще один назвав найкращим донедавна абсолютного чемпіона світу в першій напівсередній вазі американця Теренса Кроуфорда. Він у підсумку став третім.

Найбільш авторитетним у боксі вважається рейтинг американського журналу "Ринг". Його ще називають "Біблією боксу". І щоб справді вважатися найкращим, необхідно очолити рейтинг цього видання. Одностороння перемога над Ріґондо не покращила позицію Василя в ньому — він і надалі третій, поступаючись Головкіну й Кроуфорду. Але відставання від лідерів тепер мінімальне. Ці троє перебувають практично на одному рівні.

Що найважливіше у визнанні Ломаченка авторитетними експертами "І-Ес-Пі-Ен" і рейтинговим телеканалом?
Воно не робить Василя найкращим на планеті, але суттєво наближає цей момент. Адже подібні класифікації неодмінно вплинуть на укладачів рейтингу "Рингу".
Тепер Ломаченку достатньо буде лише однієї-двох яскравих перемог над топовими суперниками. Наприклад — Мігелем Берчельтем із Мексики чи венесуельцем Хорхе Лінаресом. А якщо "покласти" чемпіона в легкій вазі за версією Всесвітньої боксерської ради, американця Майкі Гарсію, то перше місце в рейтингу "Рингу" — гарантоване.

8 місце у рейтингу "І-Ес-Пі-Ен" посідав Володимир Кличко до поразки від британця Тайсона Ф'юрі два роки тому.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченка назвали найкращим боксером світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути