пʼятниця, 23 серпня 2019 07:35

Коноплянка ризикує не грати весь сезон

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.kp.ua
  Євген Коноплянка перейшов з іспанської ”Севільї” до німецького ”Шальке” за 450 мільйонів гривень
Євген Коноплянка перейшов з іспанської ”Севільї” до німецького ”Шальке” за 450 мільйонів гривень

7 вересня збірна України з футболу зіграє матч відбору до Євро-2020 проти Литви. Євген Коноплянка — один із лідерів нашої команди — досі не може визначитися з клубом, у якому продовжить кар'єру.

Українець належить німецькому "Шальке". Але там на нього не розраховують.

Скоріше це рішення не нового тренера Давіда Ваґнера, а клубного менеджменту.

Коноплянці 29 вересня виповниться 30 років. Значний вік, як для футболіста, який грає на фланзі атаки: швидкість із часом знижується. Контракт Євгена з німецьким клубом дійсний ще один сезон. Протягом трьох попередніх Коноплянка не став основним гравцем команди. Одиничні хороші матчі змінювалися травмами та поганою формою.

Минулий сезон був невдалий для "Шальке" — 14-те місце з 18 учасників. Нині команда перебуває в стадії перебудови. Через неучасть у фінансово вигідній Лізі чемпіонів клуб хоче прощатися з футболістами з великою зарплатнею. Коноплянка має 120 млн грн на рік. Розраховувати на нього довго не можна, бо футболіст перебуває на фініші кар'єри.

Проблема в тому, що "Шальке" 2016-го заплатив іспанській "Севільї" за Коноплянку 15 млн євро — 450 млн грн. Тому безкоштовно його відпускати не хоче. Сам Євген згоден залишити Німеччину й отримувати меншу зарплату, але бажає мати довгостроковий контракт із новим клубом.

Найреальніший претендент на Коноплянку — турецький "Бешикташ". Скаути клубу 7 червня приїздили до Львова на матч Україна — Сербія. У тій грі Коноплянка забив два м'ячі. Керівництво "Бешикташа" дало дозвіл на перехід. Запропонували гравцеві чотири роки кон­тракту, упродовж яких він зможе заробити 300 млн грн.

Але "Бешикташ" поки що ніяк не може домовитися з "Шальке". Турецька сторона готова платити 6–9 млн євро за українця, але частинами, розбитими на два роки. Такий варіант не влаштовує "Шальке". Тому перехід на межі зриву, турки зосередилися на придбанні півзахисника "Тоттенгема" Жоржа-Кевіна Н'Куду.

Тож Коноплянка може наступні півроку провести на лаві запасних "Шальке". У найгіршому випадку — взагалі не потрапляти до заявки команди на матчі. А якщо в січні не зможе нікуди перейти, змарнованим виявиться весь сезон.

Зараз ви читаєте новину «Коноплянка ризикує не грати весь сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути