середа, 14 листопада 2012 06:00

Коньков запропонував Шевченку очолити збірну

Автор: фото з сайта www.fannet.org
  Андрій Шевченко (праворуч) може замінити Олега Блохіна на посаді головного тренера збірної України. Обидва — колишні володарі ”Золотого м’яча”
Андрій Шевченко (праворуч) може замінити Олега Блохіна на посаді головного тренера збірної України. Обидва — колишні володарі ”Золотого м’яча”

— Я дійшов до висновку, що Андрій Шевченко — оптимальний кандидат на посаду головного тренера збірної України, — каже 63-річний Анатолій Коньков, президент вітчизняної Федерації футболу. — Моя позиція не як чиновника, а як футбольної людини. Шевченко працював з такими професіоналами, як Валерій Лобановський, Карло Анчелотті, Жозе Моуріньйо. Упевнений, такі люди, як Андрій, можуть допомогти або національній, або молодіжній збірній України. Запропонував йому обидва варіанти. Шевченко взяв час на те, щоб обміркувати мою пропозицію. Скільки йому знадобиться часу для того, щоб дати відповідь, про це стане відомо пізніше.

Андрій Шевченко завершив футбольну кар'єру 19 червня — після останнього матчу збірної на Євро-2012. Згодом 36-річний володар "Золотого м'яча-2004" оголосив про своє рішення піти в політику. Він став №2 у списку партії Наталії Королевської "Україна — Вперед!". Однак до парламенту не потрапив.

Раніше президент київського "Динамо" Ігор Суркіс сподівався, що з часом Шевченко ввійде до тренерського штабу рідного клубу.

— Якщо Андрій прийме збірну України, ніяких образ на нього в мене бути не може, — говорить Ігор Михайлович. — "Динамо" в певний момент Шева взяти не міг, бо займався на той час політикою. Зараз у клубу є тренер — Шевченку що, тепер у черзі стояти? Певні моменти повинні співпасти — так, як з Блохіним, який повернувся до клубу за 25 років.

Суркіс-молодший каже, що Шевченко не радився з ним — приймати збірну чи ні.

— Він — доросла людина і має право сам вирішувати.

Колишній головний тренер сімферопольської "Таврії" Олег Федорчук, 51 рік, спочатку сприйняв позицію Конькова як розіграш.

— Ви можете собі уявити, щоб Девід Бекхем через три місяці після завершення кар'єри очолив національну команду Англії? Я не можу. Пропозиція Шевченку засвідчила про те, що ми стали низькосортною футбольною державою. Це тільки Болгарія може поставити Стоїчкова, а Румунія — Хаджі. І ті, до речі, нічого не досягли на посаді головного тренера збірної. Ясно, що ФФУ не готова нині вирішити питання з головним тренером. Дратують розмови про національність. Не може бути національності у цій справі. Ти або тренер, або ні. І яка різниця — українець, молдаванин чи іспанець.

Чи прийме пропозицію Шевченко?

— 50 на 50, — вважає експерт. — Ясно, що Федерація футболу втрачає імідж такими "жартами". А сам Шевченко, у мене таке враження склалося, про свій імідж ніколи і не думав. Ні коли йшов до "Челсі", ні коли зайнявся політичною кар'єрою. Причому я не кажу добре це чи погано, я констатую: Шевченку свій імідж до "лампочки". А чи візьме він збірну, мене, чесно кажучи, не хвилює. Збірна перетворилася на розмінну монету — тренера немає, гравці не хочуть до неї їхати. Раніше "сачкував" Ракицький, тепер — Гусєв, Коноплянка, Ярмоленко.

Ми запитали 33-річного Андрія Несмачного, колишнього партнера Шевченка по збірній, чи бачив він у форвардові задатки тренера під час ігрової кар'єри.

— Не сказав би, — говорить Несмачний. — Але я тоді й не намагався щось розгледіти. Андрій — класний професіонал, завжди готовий був підказати нападаючим, як треба діяти у різних ситуаціях на полі. Не думаю, що для нього складе проблему перейти з ігрової діяльності на тренерську. Це досить органічний процес. А серед колишніх партнерів найбільші задатки стати тренером мали Гусін, Белькевич, Хацкевич, Головко.

Заявка України на матч проти Болгарії

Воротарі: Андрій П'ятов ("Шахтар"), Рустам Худжамов ("Іллічівець"), Олександр Бандура ("Металург" Д);

захисники: В'ячеслав Шевчук, Ярослав Ракицький, Олександр Кучер (усі — "Шахтар"), Віталій Мандзюк, Артем Федецький (обидва — "Дніпро"), Тарас Михалик, Євген Хачеріді (обидва — "Динамо"), Богдан Бутко ("Іллічівець"), Євген Селін ("Ворскла");

півзахисники: Анатолій Тимощук ("Баварія", Німеччина), Тарас Степаненко ("Шахтар"), Руслан Ротань ("Дніпро"), Денис Гармаш ("Динамо"), Сергій Назаренко ("Таврія"), Роман Безус ("Ворскла");

нападаючі: Євген Селезньов ("Дніпро"), Антон Шиндер ("Таврія").

 

Зараз ви читаєте новину «Коньков запропонував Шевченку очолити збірну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути