Ексклюзиви
середа, 19 серпня 2009 16:57

"Інтер" налаштований на п"ятий титул поспіль

У 1990 році три європейські кубки виграли представники італійської серії "А". У 1990 роках місцевий чемпіонат був найсильнішим у світі, проте з ХХІ століття почалося поступове падіння його рівня. Італія поступилася Англії та Іспанії.

148-мільйонний борг "Інтера" призвів до того, що фанатично відданий клубу власник Массімо Моратті вже не витрачає купу грошей на трансферному ринку.

За останні чотири сезони цей клуб незмінно проголошувався чемпіоном країни. Фахівці називають команду фаворитом у боротьбі за скудетто (нашивка у вигляді італійського прапора на одязі чемпіонів країни. — "ГПУ") 2009/10. Проблема "Інтера" — відсутність диригента атак. Її озвучив головний тренер Жозе Моурінью, тому Моратті намагається купити в "Реала" або Уеслі Снейдера, або Рафаеля ван дер Ваарта. Міцність позицій "синьо-чорних" може похитнутися внаслідок травми Естебана Камбіассо: основний опорник, який може вміло зіграти в центрі захисту, отримав пошкодження коліна і вибув на півтора місяця. Теоретично його міг би замінити прибулий із "Дженоа" Мотта, проте останній поки що не вражає. Натомість прекрасно діяв у передсезонних матчах ще один футболіст, узятий у "Грифонів", форвард Дієго Міліто, а центр захисту посилив придбаний у "Баварії" бразилець Лусіо. У першому ж матчі, за суперкубок, програному "Лаціо" (1:2), відзначився камерунський форвард Ето"О, який став частиною операції щодо переходу колишнього лідера "Інтера" Ібрагімовича до "Барселони".

Успіхи "Мілана" залежатимуть від форми Рональдіньйо

Туринський "Ювентус" офіційно нічого не вигравав із 2003 року.

Третій сезон після повернення клубу з першої ліги для його фанатів є перспективним. Власники "Ювентуса", брати Елканни, витратили на двох бразильських новачків — опорника Феліппе Мело з "Фіорентини" та колишнього розігруючого німецького "Вердера" Дієго — 48 млн євро. І якщо Мело діє непереконливо, то Дієго в понеділковому матчі Кубка Берлусконі проти "Мілана", який "Юве" програв у серії пенальті, уміло керував грою команди. Проблема у нього одна — неповна фізична готовність. Також "Юве" повернув центрального оборонця Фабіо Каннаваро, але майже 36-річний вік негативно вплинув на надійність найкращого футболіста світу-2006. У центрі захисту в "Ювентуса" непорушні позиції тільки Джорджіо К"єлліні, а хто йому складе пару – Каннаваро, Легротальє чи взятий в оренду в "Барселоні" уругваєць Касерес — невідомо. Має клуб проблеми і на правому фланзі оборони, де не справляється Григера. Не все гаразд ліворуч — Де Чельє переслідують травми, а Молінаро не прогресує. Проте назагал якісна робота 42-річного нового тренера Чіро Феррари помітна.

"Мілан" улітку продав Кака за 67,2 млн євро і покрив дефіцит бюджету. Ще 15 млн клуб мав від "Бордо" за Йоанна Гуркуффа.

На них у "Реала" був куплений форвард Клаас-Ян Хунтелар. Проблема лівого захисника в "Мілана" не вирішена, відсутність основного голкіпера Крістіна Аббіаті, який ще місяць-два відновлюватиметься після розриву хрестоподібної зв"язки, робить вразливою і цю позицію. Зате в передсезонних матчах упевнено діє пара центральних захисників Неста — Тіаго Сильва, змужнілим повернувся з "Торіно" правий півзахисник Іньяціо Абате, додавши мобільності цій лінії та розширивши межі атаки. "Мілану" відводять третю позицію в чемпіонаті після "Інтера" та "Юве". Успіхи команди залежать від форми Рональдіньйо, який добре діяв у передсезонних матчах, хоча нестабільно. В атаці ставку роблять на молодого Пато. Новий тренер "Мілана", 39-річний Леонардо намагається прищепити гру в один-два доторки, проте  швидкості у переході з оборони в атаку "Мілану" бракує. Гравці обирають простий шлях — довгі передачі в розрахунку на індивідуальну майстерність Рональдіньйо та Пато.

"Рома" огорнута фінансовими проблемами, які навряд чи дозволять їй боротися за високі місця.

"Фіорентина" також не посилилася. "Дженоа", втративши Міліто та Мотту, натомість залучила аргентинських форвардів Креспо та Паласіо, зберегла перспективного Крішіто, який може діяти і у захисті, і в середині поля, але команду може спіткати синдром другого сезону. Зміцнили склад "Наполі" воротар Де Санктіс, півзахисник Чігаріні та форвард Квальярелла. У зону Ліги Європи четверта за популярністю команда Італії має вийти. На більше, враховуючи сумнівну кваліфікацію тренера Роберто Донадоні, розраховувати важко. Не повинен випасти з п"ятого-шостого місця й "Удінезе": фріульський клуб втратив Квальяреллу, хоча інші лідери — Ді Натале, Пепе, Інлер та д"Агостіно — залишилися у команді з північного сходу країни.


Ключові матчі сезону


2/21 тур (29.08/24.01)
"Мілан" — "Інтер"
2/21 тур (30.08/24.01) 
"Рома" — "Ювентус"
8/27 тур (18.10/07.03) 
"Ювентус" — "Фіорентина"
8/27 тур (18.10/07.03) 
"Мілан" — "Рома"
12/31 тур (08.11/28.03)
"Інтер" — "Рома"
14/33 тур (29.11/11.04)
"Дженоа" — "Сампдорія"
15/34 тур (06.12/18.04) "Ювентус" — "Інтер"
15/34 тур (06.12/18.04) 
"Рома" — "Лаціо"
19/38 тур (10.01/16.05) "Ювентус" — "Мілан"

Зараз ви читаєте новину «"Інтер" налаштований на п"ятий титул поспіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути