четвер, 26 травня 2011 06:45

Харківські уболівальники зіпсували останній матч

Останній матч футбольного чемпіонату в Києві зіпсували вболівальники із Харкова. По закінченні гри між столичною "Оболонню" та харківським "Металістом" прихильники гостей вибігли на поле і влаштували бійку. Її оперативно ліквідували охоронці порядку.

Що цікаво, жодної інформаційної хвилі це не здійняло. Подію показали так, ніби нічого особливого не сталося. Ну вибігли глядачі на поле, порушивши всі можливі норми поведінки, ну надавали стусанів тренерові господарів, який не встиг утекти до роздягальні.

А тепер уявіть собі, що було б, якби подібне зробили прихильники столичного "Динамо". Бійка на трибуні динамівського стадіону між уболівальниками та волонтерами-охоронцями, яка відбулася за 10 днів до сутички на стадіоні "Оболонь", стала хітом телеефіру на цілий тиждень. Її обговорювали на телевізійних ток-шоу, коментарі події не сходили зі шпальт центральних газет та з інтернет-порталів. Єдиний уболівальник, який після гри вибіг на поле, став зіркою телеекрана. Почалися дискусії з приводу вміння футбольного клубу "Динамо" працювати з глядачами.

Чому ж тоді набагато більший за масштабами інцидент за участю уболівальників із Харкова не став інформаційною "бомбою"? Чому немає з приводу цього зливи інтерв'ю та коментарів?

Не думаю, що причина криється у свідомій "антидинамівській" політиці засобів масової інформації, які висвітлюють український футбол. Видається, що харківських футбольних хуліганів, яких чомусь називають "фанатами", поки що не сприймають серйозно. Так — бійка провінціалів, інформацією про подібні випадки переповнена щоденна кримінальна хроніка. Немає про що говорити. Поки що немає.

Поставмо себе на місце розігрітих алкоголем юних харківських хуліганів. Вони досхочу побешкетували на столичному стадіоні й ледь не з почестями повернулися додому, де тепер можуть гордо показувати всім кадри зі своїми "подвигами". За таких умов усе може повторитися згодом у набагато більших масштабах із сумнішими наслідками.

Ніхто не закликає до жорстоких розправ із футбольними хуліганами. Але залишати їхні дії без наслідків не можна. Добре відомо, що ефективність покарання за правопорушення полягає не в його суворості, а в його невідворотності. Залишена без наслідків бійка хуліганів на стадіоні "Оболонь" може стати прикладом для наслідування на інших стадіонах. Тому що охочих почати сутичку на матчах нашого футбольного чемпіонату інколи буває більше, ніж охочих подивитися власне футбол.

Зараз ви читаєте новину «Харківські уболівальники зіпсували останній матч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути