пʼятниця, 16 вересня 2016 05:50

Гловацький планує нокаутувати Усика наприкінці бою

Автор: ФОТО З САЙТА www.polsatsport.pl
  Олександр Усик, праворуч, зустрінеться з Кшиштофом Гловацьким 17 вересня у Гданську
Олександр Усик, праворуч, зустрінеться з Кшиштофом Гловацьким 17 вересня у Гданську

17 вересня 29-річний Олександр Усик, до бою дев'ять перемог у дев'яти боях, усі виграв нокаутом, отримає перший чемпіонський шанс на "Ерго Арені" в польському Гданську. Суперник — чемпіон світу за вер­сією Всесвітньої боксерської організації в першій тяжкій вазі Кшиштоф Гловацький, 30 років, із Польщі. Він також не має поразок. Виграв усі 26 поєдинків, 16 — нокаутом. Початок телетрансляції на каналі "Інтер" о 20:30. Gazeta.ua проведе текстову трансляцію бою.

Єдиний польський чемпіон світу здобув титул торік у серпні. В Нью-Джерсі, США, він сенсаційно переміг багаторічного володаря титулу Марко Хука з Німеччини. "Глувка" (прізвиського Гловацького. — ГПУ) в шостому раунді того бою побував у важкому нокдауні. А в 11-му раунді сам відправив суперника спершу в нокдаун, а потім серією ударів "забив" того за канати. Після 10 раундів поляк поступався на картках усіх суддів із різницею в один-три пункти. Хоча бій насправді був ­рівний.

Перший захист титулу поляк провів у квітні цьогоріч у Нью-Йорку, США. ­Чотири рази відправляв 39-річного американського ветерана Стіва Каннінгема в нокдауни. Але виграв за рішенням суддів.

Фаворит поєдинку — Усик. В українця кращі боксерські навички, він значно швидший на ногах і в ручній роботі. Більш різноплановий і чудово відчуває дистанцію. Краще помічає "дірки" в захисті суперника і вчасно пробиває туди. Має суттєву перевагу в габаритах. На 7 см вищий і на стільки ж має більший розмах рук.

Головне питання, як Олександр поведе себе в разі важких ударів від поляка. Як проявить себе його підборіддя, до цього часу не перевірене на міцність. Важливо також, чи вистачать йому функціональної готовності й концентрації на всі 12 раундів. Особливо, враховуючи його любительський стиль. Досі Усик затримувався в ринзі не довше дев'яти раундів. Він багато переміщується, рухається корпусом, працює в інтенсивному темпі. А це вимотує. На тривалій дистанції необхідно вміти розподіляти сили та змінювати темп. Подібного досвіду в Олександра, на відміну від поляка, немає.

Кшиштоф Гловацький — працьовитий, стійкий, із важкими ударами й міцним підборіддям боксер. Вольовий, із залізними нервами. Діє з-за блоку, часто стоїть на "задній" нозі. Очікує атак суперника, щоб перехопити їх. Багато працює по корпусу. Діє серійно, переважно боковими ударами. Буде небезпечний, коли "закриватиме" Усика до канатів. Із моментів, що підходять Усику — поляк іде вперед з опущеною головою. А в арсеналі у претендента добре відпрацьований лівий аперкот. Також Гловацький повільніший на ногах. Українець буде створювати кути і "розстрілювати" суперника.

Обоє працюють у стійці шульги. Не є одноударними нокаутерами. Щоб "повалити" суперника, українцеві потрібно "закумулювати" удвічі більшу кількість ударів, ніж полякові.

План на бій із польського боку очевидний. Вони намагатимуться перевести його в пізні раунди з мінімальними втратами для Гловацького. Він виснажуватиме Усика частими ударами по корпусу й контратаками. І нокаутуватиме в 10–12 раундах. По-іншому захистити титул не вдасться. За очками виграти поляку навіть у себе вдома не вийде. Якщо обійдеться без нокауту, то Усик має перебоксувати чемпіона.

Зараз ви читаєте новину «Гловацький планує нокаутувати Усика наприкінці бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути