Ексклюзиви
середа, 30 листопада 2011 07:45

Федерер виграв підсумковий тенісний турнір

Автор: фото: REUTERS/Toby Melville
  У Лондоні Роджер Федерер провів сотий фінальний матч за кар’єру
У Лондоні Роджер Федерер провів сотий фінальний матч за кар’єру

Швейцарський тенісист 30-річний Роджер Федерер став найстаршим в історії переможцем Підсумкового турніру АTP у Лондоні. У ньому беруть участь вісім спортсменів, які набрали найбільше рейтингових очок за рік.

У 100-му для себе фіналі Федерер переміг француза Жо-Вілфріда Тсонга — 6:3, 6:7, 6:3. Поєдинок міг закінчитися набагато раніше, але у другій партії Тсонга в останній момент відіграв подачу та переміг на тай-брейку із рахунком 8:6. У третьому сеті швейцарець не дозволяв собі розслабитися і довів матч до перемоги.

Федерер став переможцем цього турніру вшосте — раніше таке нікому не вдавалося. В останній частині сезону, що проходить у залах, він не програв жодного матчу із 16. Перед Лондоном тріумфував у рідному Базелі та вперше у своїй кар'єрі виграв "Мастерс" у Парижі.

Тенісний трон за підсумком року не зміг утримати іспанець Рафаель Надаль. Він не захистив титулів на Відкритому чемпіонаті США та Вімблдоні, провалився в Лондоні. Місце іспанця посів серб Новак Джокович. Він переміг на 10 турнірах. Виграв три турніри Великого Шолома — балканцеві не підкорився тільки чемпіонат Франції.

Загалом Джокович показав третю в тенісній історії серію — 69 перемог та чотири поразки. Краще виступали тільки Патрік Макінрой і Роджер Федерер.

Українець 21-річний Олександр Долгополов упродовж 2011-го вперше взяв участь у всіх турнірах Великого Шолома й виграв турнір світової серії в Хорватії. Протягом сезону подолав 32 сходинки та піднявся на 16-й рядок у рейтингу.

Злет киянина не став несподіванкою для фахівців — протягом 2010-го він не раз обігрував тенісистів із провідної десятки, у четвертому колі чемпіонату США-2011 гідно протистояв Джоковичу. Американець Енді Роддік назвав манеру гри Долгополова агресивною на межі безумства.

Попри успішні частини сезону, Олександр не здатний грати стабільно протягом усього часу. Цьогоріч він виграв лише дві з дев'яти ігор проти суперників із топ-10, провалив початок ґрунтової серії й турніри на траві.

Долгополов постійно атакує, грає на межі ризику, виконує різноманітні різані та укорочені удари, що часто призводить до помилок.  Наступного року, якщо вийде на якісніший і стабільніший рівень, без проблем може ввійти до десятки найкращих тенісистів світу. Поки що найбільшим досягненням українців було четверте місце Андрія Медведєва в рейтингу АТР 17 років тому.

Зараз ви читаєте новину «Федерер виграв підсумковий тенісний турнір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути