вівторок, 30 січня 2018 00:20

Федерер виграв двадцятий титул на турнірах Великого Шолому

Автор: REUTERS
  Роджер Федерер, праворуч, з призом переможця відкритого чемпіонату Австралії. Поруч стоїть Марин Чиліч — фіналіст турніру
Роджер Федерер, праворуч, з призом переможця відкритого чемпіонату Австралії. Поруч стоїть Марин Чиліч — фіналіст турніру

Швейцарський тенісист 36-річний Роджер Федерер удруге поспіль виграв відкритий чемпіонат Австралії. У фінальному матчі він переміг у п'яти партіях хорвата Марина Чиліча — 6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1.

Це шоста перемога Федерера в Австралії. За цим показником він наздогнав австралійця Роя Емерсона й серба Новака Джоковича.

Федерер — найтитулованіший тенісист в історії цього виду спорту. Недільна перемога стала для нього 20-ю на турнірах Великого Шолому. У найпринциповішого суперника швейцарця — іспанця Рафаеля Надаля — 16 таких титулів.

Торік саме Федерер і Надаль виборювали право бути переможцем чемпіонату Австралії у фінальному поєдинку.

— Рівень гри Федерера у фіналі-2018 був хвилеподібний, — каже тенісний експерт Всеволод Кевлич, 48 років. — Якби проти швейцарця грав не Чиліч, а Надаль — Федерер цілком міг би програти поєдинок. Роджер мав закінчувати матч у четвертій партії, але провалив її кінцівку. Проблема Чиліча в тому, що він не вірив у можливість свого виграшу. Наслідок — відсутність інтриги в п'ятій партії. Проблема хорвата — в голові.

Загалом для Федерера на цьому турнірі все склалося вдало. Надаль програв чвертьфінал Чилічу, бо у вирішальний момент гри його підвело стегно. Новак Джокович, який перемагав Роджера в останніх чотирьох зустрічах на "Шоломах", приїхав неготовим — проблема з ліктем не давала йому грати півроку й позначилася зараз. Британець Енді Маррей і швейцарець Станіслав Ваврінка також мають проблеми зі здоров'ям. Натомість сам Федерер, пропустивши другу частину сезону-2016, ощадливо підійшов до ігрового графіка й перебуває у відмінній фізичній формі. Особливо, якщо зважити на його вік.

Українська тенісистка 23-річна Еліна Світоліна дійшла до чвертьфіналу жіночого турніру.

Це її найкращий результат на кортах Мельбурна — раніше уродженка Одеси не грала навіть у 1/8 фіналу. Чвертьфінальний поєдинок українка програла Елізе Мертенс із Бельгії у двох партіях.

— Позначилася проблема зі стегном, — говорить Всеволод Кевлич. — Світоліну воно турбувало. Відповідно не могла рухатися кортом так, як того вимагав матч і дії бельгійки, а Мертенс грала швидко й агресивно.

Світоліна починала турнір четвертою ракеткою світу. Після нього вона третя в рейтингу. Жіночі змагання виграла Каролін Возняцькі з Данії. Вперше у кар'єрі. Водночас вона повернула собі титул першої ракетки світу.

Зараз ви читаєте новину «Федерер виграв двадцятий титул на турнірах Великого Шолому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути