пʼятниця, 07 червня 2013 05:30

Федерація футболу повинна оштрафувати сама себе

Торік у вересні Контрольно-дисциплінарний комітет футбольної прем'єр-ліги несподівано перетворився на такий самий Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України. Після цього кожне засідання органу завершується тим, що штрафують команди. Зокрема за поведінку глядачів. Найменший прояв недисциплінованості на трибунах обходиться клубам у п'яти-, а часом у шестизначну суму. Причому страждають як команди-господарі, так і гості.

Поки що всі ці санкції не давали жодного ефекту. Навпаки — порушень більшає водночас із зростанням розміру грошових санкцій. Федерацію футболу можна було б зрозуміти, якби вона сама була здатна провести матч без хуліганства на лавах уболівальників. У недільній грі Україна — Камерун на скромно наповнених трибунах головного стадіону країни глядачі кілька разів порушили регламент. Вибухали петарди, палала інша піротехніка. Якби це був матч чемпіонату України, господарів поля покарали б на велику суму. Хто і кого має штрафувати за поведінку фанів на поєдинку, проведеному нашою національною федерацією? ФФУ, яка, подібно до унтер-офіцерської вдови із комедії Гоголя, сама себе відшмагала?

Звісно, що це не так. Існують, напевно, на цей випадок інші регламентні норми. Але факт допущення федерацією на своєму матчі недисциплінованості вболівальників свідчить, що реального механізму запобігання бешкетам на трибунах ФФУ, з усіма своїми комітетами, не має.

А попереду в нас офіційні матчі світового відбору проти Англії та Польщі. Якщо під час цих ігор на трибунах знову будуть вогонь та вибухи, до організаторів неминуче застосують дисциплінарні стягнення. Національну збірну України можуть за порушення зобов'язати грати без глядачів. Або й більше — позбавити нашу команду здобутих очок. Якщо, звісно, ці очки будуть набрані. То, може, чиновникам федерації слід не штампувати штрафи для клубів, а вживати реальних заходів, аби унеможливити випадки хуліганства на матчах в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Федерація футболу повинна оштрафувати сама себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути