вівторок, 14 березня 2017 00:35

"Дніпро" опинився на останньому місці чемпіонату України

— Ще ніколи ми не були на останньому місці в чемпіонаті України. Стояли у зоні вильоту в сезоні 1997/98, коли команду залишила компанія "Інтергаз", пішов головний тренер В'ячеслав Грозний та кілька гравців, — каже 55-річний Олександр Петров, журналіст з Дніпра. — Провал був 1978-го. З вищої ліги радянського чемпіонату вилітала тільки одна команда. Нею виявився "Дніпро".

 

Після матчів 21-го туру української прем'єр-ліги команда опустилася на останнє місце в турнірній таблиці. Ситуація виникла, бо ­команду позбавили 12 очок за борги перед колишніми тренерами та футболістами. Якби не це, "Дніпро" ділив би 9–10‑те місце зі "Сталлю".

— За грою, команда виглядає непогано, — продовжує Петров. — Зіграли три матчі, здобули три нічиї — проти "Зірки", "Чорноморця" та "Олександрії". Дві з них — у виїзних поєдинках. У суботу грали на Кіровоградщині. "Олександрія" — міцний суперник, який боротиметься за місце в єврокубках. Проте "Дніпро" діяв організовано. Вперше за 11 матчів не пропустив. Спрацювала схема з трьома центральними захисниками. Добре проявив себе на позиції центрального оборонця Олександр Сваток. Праворуч у захисті — Роман Адамюк. На позиції атакувальних півзахисників — Юрій Вакулко і Владислав Кочергін. У нападі — Артем Довбик.

Команда має гральну перспективу. Зараз усьому персоналу вчасно виплачують зарплату. Це тому, що прийшли гроші за трансфери футболістів: Дениса Бойка, який грає за іспанську "Малагу", та Валерія Лучкевича — його продали до бельгійського "Стандарту". Отримали $2,5 млн. Далі все залежатиме від дій власника клубу Ігоря Коломойського. Борги по зарплаті перед тими, кого вже немає у клубі — $20 млн. Ігор Валерійович — людина настрою. Захоче — розрахується. Ні — імовірно, що клуб зникне і на його місці з'явиться новий.

Сенсацією туру стала поразка київського "Динамо" у Кропивницькому.

Місцева "Зірка" тільки торік стала учасником прем'єр-ліги. Але зуміла обіграти чинного чемпіона. Відзначилися Андрій Бацула та Павло Полегенько зі штрафних. Невдало діяв воротар "Динамо" Артур Рудько. Найпомітнішим футболістом у поєдинку став нападник "Зірки" 25-річний Дерін Есеола з Житомира. Його батько — нігерієць, мати — українка. Сезон починав у першоліговому київському "Арсеналі", забив дев'ять м'ячів у 16 матчах.

— Чудова швидкість, потужний ривок, уміння працювати корпусом і грати як у позиційній, так і в контр­наступі. Дерін вирізняється великим самолюбством у спортивному плані. Прагне визнання. Такі стають зірками. Перш ніж говорити, що в Україні немає форвардів, пам'ятайте умовність твердження. Можливо, відсутнє бажання їх побачити й у них повірити, — вважає журналіст 30-річний Артур Валерко.

17–19 березня відбудуться матчі останнього туру першої частини чемпіонату України. Особливого турнірного значення вони не матимуть. Перша шістка команд, що розіграє медалі та місце в єврокубках, визначена. Друга — також.

Футбол. Чемпіонат України 2016/2017. Прем'єр-ліга

Результати матчів

21‑го туру

"Зірка", Кропивницький — "Динамо", Київ — 2:0; "Зоря", Луганськ — "Шахтар", Донецьк — 1:2; "Олімпік", Донецьк — "Ворскла", Полтава — 3:2; "Чорноморець", Одеса — "Сталь", Кам'янське, Дніпропетровщина — 0:1; "Олександрія", Кіровоградщина — "Дніпро" — 0:0; "Карпати", Львів — "Волинь", Луцьк — 2:1

22‑й тур

17 березня, п'ятниця

17:00 "Дніпро" — "Карпати" ТБ: "2+2"; 19:00 "Динамо" — "Чорноморець" ТБ: "2+2"; 19:00 "Шахтар" — "Олімпік" ТБ: "Футбол 1"

18 березня, субота

14:00 "Сталь" — "Олександрія" ТБ: "Футбол 2"; 17:00 "Ворскла" — "Зірка" ТБ: "Футбол 2"

19 березня, неділя

14:00 "Волинь" — "Зоря" ТБ: "2+2"

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" опинився на останньому місці чемпіонату України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути