Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2011 05:30

"Дніпро" та "Металіст" будуть розігрувати третє місце"

 

Сенсацією третього туру футбольного чемпіонату України стала домашня поразка дніпропетровського "Дніпра" від луцької "Волині". Обидва голи у ворота господарів забив бразильський форвард лучан Майкон. Події туру обговорюємо з колишнім півзахисником збірної України Сергієм Нагорняком, 41 рік.

— У поєдинку проявилася давня слабкість "Дніпра" — гра в обороні, — каже експерт. — Сьогодні команда має трьох основних центральних захисників — Русола, Чеберячко, Мандзюка. Рівень гри жодного з них не відповідає командним завданням. Русол повільний, а Мандзюк та Чеберячко помиляються позиційно. "Дніпру" треба повністю змінювати людей у цій зоні. Ситуація ускладнюється через проблеми в опорній зоні. Ротань — кваліфікований футболіст, із першим пасом. Проте він слабкий у відборі, тому я не розумію, чому головний тренер Хуанде Рамос використовує його як "хвилеріза". Можливо, з часом цю позицію закриє Дерек Боатенг.

У поєдинку проти "Волині" дніпропетровці мляво виглядали і в атаці, спалахуючи тільки фрагментарно. Чому?

— Коноплянка не в формі, Олійник ще не сповна "розкусив" командну гру. Рамос перебудовує команду тактично й кадрово, але маю сумніви, що іспанцеві це вдасться. Важко буде замінити й головного бомбардира Євгена Селезньова. Олексій Антонов дуже старається, але не треба чекати від нього по два голи в кожній зустрічі.

Роль диспетчера у "Дніпра" виконує бразилець Джуліано. Епізодично він може віддати чудовий пас, але гру не веде, випадає з неї. Тому організація наступальних дій страждає.

"Металіст" втратив очки у Сімферополі. Це означає, що харків'яни не зможуть поборотися за перше місце?

— Я ніколи й не говорив, що зможуть. "Металіст" та "Дніпро" будуть розігрувати між собою третє місце, не вище. За "Шахтарем" не вгнатися. Там такі сильні гравці, що варто було Фернандіньйо трохи додати, і "Карпати" капітулювали. А "Динамо" явно вгадало з купівлею Брауна Ідеє. Думаю, Мілевському слід замислитися. Він не потрапив до заявки на матч проти "Оболоні" і навряд чи вийде у стартовому складі проти "Рубіна".

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" та "Металіст" будуть розігрувати третє місце"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути