четвер, 07 жовтня 2021 07:31

"Динамо" зіграло внічию із "Шахтарем"

 

Київське "Динамо" зіграло внічию з донецьким "Шахтарем" — 0:0 в центральному матчі чемпіонату України з футболу. Поєдинок відбувався у рамках 10-го туру. Результат дозволив столичній команді зберегти відрив від донеччан у три очки.

— Попри нульову нічию гра сподобалася, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 60 років. — Не було відвертого домінування. Команди почергово перехоплювали ініціативу й прагнули до панування. Було мало скандалів і, як тепер модно говорити, — хайпу. "Шахтар" грав без Траоре — форварда, який набрав прекрасну форму. Динамівцям довелося вийти без Вербича, Бесєдіна й Попова. Ну й, однозначно, дуже вдалий був вибір арбітра. Молодий суддя Олександр Шандор із напругою впорався бездоганно. Все відсудив по ділу: свистки вчасні, рішення справедливі, без претензій.

Кого можна виокремити в складах команд?

— У "Шахтаря" бездоганно діяла пара центральних оборонців Марлон — Кривцов. Матвієнко провів один із найкращих матчів. Можу відзначити в центрі поля Алана Патрика. Він довго шукав свою гру, але зараз це — лідер команди. Розчарував Педріньйо. Футболіст, якого купили за такі гроші (540 млн грн. — ГПУ), мав би демонструвати більше креативу й бути наполегливішим в атаці.

У "Динамо" найкращим був Олександр Караваєв. Він нагадує універсала Володимира Безсонова в його бутність у команді. Той починав форвардом, а згодом діяв на всіх позиціях в обороні. Караваєв помітний і праворуч, і ліворуч. Всюди прекрасно виконує свої функції. Сподобався бразилець Вітіньйо. Різкий, швидкий, агресивний. Не боїться пробивати, що мало властиво бразильцям, які хочуть завести м'яч у ворота. Словом, потенціал у нього є.

Тренер "Шахтаря" Де Дзербі заявив, що бачив на полі лише одну команду — "Шахтар". ­Згодні?

— Де Дзербі тренує лише четвертий сезон (до "Шахтаря" працював в італійських "Палермо", "Беневенто" та "Сассуоло". — ГПУ). Йому треба бути скромнішим у висловлюваннях. Він хвалив свою команду за характер після протистояння із "Генком" і "Монако" у кваліфікації Ліги чемпіонів. Але куди подівся цей характер у зустрічі з "Шерифом" (на старті групового турніру програли — 0:2. — ГПУ)? Бо слово не горобець — вилетіло і його запам'ятали. Дещо нагадує тренера нашої збірної Петракова. Вважаю, що для його ж блага Де Дзербі слід бути відповідальнішим у висловлюваннях. Попереду ще багато і тріумфальних, і провальних матчів. А в часи інтернету все сказане пам'ятатимуть.

За Боснію не гратимуть двоє лідерів

Збірна України з футболу у жовтні проведе два матчі відбору до Кубка світу-2022. 9-го наші на виїзді зіграють проти Фінляндії. 12-го — прийматимуть Боснію.

— За Боснію не гратимуть двоє провідних півзахисників — Міралем П'янич і Раде Крунич. Ці втрати не можна прирівняти до відсутності в Україні Малиновського й Зінченка через тренерське рішення та травму відповідно, — говорить Олег Федорчук. Усе населення Боснії й Герцеговини становить 3,5 мільйона. Футболістів високого класу можна перерахувати на пальцях однієї руки. Якщо Україна втрачає Малиновського й Зінченка — це погано, але не критично. Боснія без П'янича втратить велику частину свого потенціалу. Звісно, інколи складається враження — якби колишні югославські команди ще раз поділити, то й тоді вони трималися б на плаву. Однак триматися на плаву й вистояти у матчі у Львові — трохи різні речі.

Футбол. Кубок світу-2022. Кваліфікаційний турнір. Група "D"

9 жовтня, субота

19:00 Фінляндія — Україна

ТБ: "Україна"

Текстова трансляція: gazeta.ua

12 жовтня, вівторок

21:45 Україна — Боснія

ТБ: "Україна"

Текстова трансляція: gazeta.ua

Примітка: час — київський

Примітка: до фінальної частини потрапить переможець групи. Команда, що посіла друге місце, гратиме два раунди стикових матчів

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" зіграло внічию із "Шахтарем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути