Ексклюзиви
понеділок, 13 квітня 2009 17:02

"Динамо" і "Парі Сен-Жермен" зіграли від оборони

Париж зустрів "Динамо" зеленими каштанами на Єлисейських полях і невеликим дощем. Стадіон "Парк де Пренс" (Парк Принців) розташований на адміністративному кордоні Парижа та Булоні. На вузьких вуличках, що оточують арену, жодного парку. Увесь четвер евакуатори, майже як у Києві, забирали автомобілі, розчищаючи дорогу.

Якщо на матч-відповідь у Києві всі квитки вже продані, то в Парижі їх вільно можна було придбати від 30 до 65 євро. Як показала гра, такі гроші можна було й не платити. Чи купував квиток президент Франції Ніколя Саркозі, який сидів на трибуні, довідатися не вдалося. Присутність на матчі глави держави була непомітною. Це не в Києві: коли на футбол йде наш президент, його охорона на певний час паралізує роботу стадіону.

Навіть не заповнений ущерть стадіон, на якому, до речі, 1960 року збірна СРСР стала чемпіоном Європи, створював справжню футбольну атмосферу. Але їй не сприяла сама гра, насамперед "Парі Сен-Жермен". На відверто захисний варіант гри "Динамо" тренер парижан Ле Гуен відповів тим самим. Попервах складалося враження, що кияни здивовані тим, якими невеликими силами йдуть уперед господарі поля.

Атаки "Парі Сен-Жермен" створили для динамівського захисту менше проблем, ніж атаки будь-якої команди з чемпіонату України. Якщо не враховувати короткого спалаху в середині першого тайму, коли парижани створили єдиний небезпечний момент біля воріт Богуша. Інший час переважали "динамівці".

Обравши закритий варіант гри з одним нападником і забезпечивши цим контроль м"яча у центрі поля, тренер киян Сьомін так і не ризикнув відмовитися від цієї схеми. Хоча можливостей для атак у команди було безліч. Упевнено тримаючи м"яч у центрі, динамівці постійно помилялися у спробах пройти ближче до воріт. Нападаючий Мілевський і центральний півзахисник Алієв провели в Парижі не найкращу свою гру. А інших варіантів за таких умов майже не було.

Здивували французи, не випустивши зіркових півзахисників Жюлі та Макелеле. Як з"ясувалося, тренери не планували їхнього виходу на поле, зберігаючи сили ветеранів для недільної гри чемпіонату Франції. У другій половині поєдинку замінили двох нападаючих "Парі Сен-Жермен", але вони зіграли не ліпше за своїх попередників. Відверто розчарував Оаро, від якого чекали найбільшої небезпеки. Центральні захисники киян Сабліч та Юссуф повністю перекрили підхід до воріт. Щораз перехоплюючи передачі до штрафного майданчика, вони змушували трибуни замовкати.

Так команди достояли до фінального свистка, відклавши розв"язання суперечки до 16 квітня — матчу-відповіді в Києві. Видається, що і ця гра буде такою ж обережною, як у Парижі. Невпевненість паризького клубу в своїх силах зіткнеться з підвищеною відповідальністю киян за результат. Тож передбачити перебіг матчу в українській столиці, де стадіон розташований у парку, не видається можливим. Чи знайдуться у складах команд футбольні "принци", побачимо у четвер.



Кубок УЄФА. Чвертьфінал. Перші матчі


9 квітня (четвер)

"Шахтар" (Донецьк, Україна) — "Марсель" (Франція) — 2:0

Голи: Гюбшман (39), Жадсон (65)

ПСЖ (Париж, Франція) — "Динамо" (Київ, Україна) — 0:0

Повторні поєдинки відбудуться у четвер, 16 квітня

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" і "Парі Сен-Жермен" зіграли від оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути