четвер, 08 жовтня 2020 06:26

"Диво, що "Динамо" не програло жодного матчу"

У першості України минуло п'ять турів. Тренер 59-річний Олег Федорчук оцінив результати команд.

— Не дивує впевнений виступ "Ворскли". Команда вдало закінчувала минулий чемпіонат і без розкачки почала новий. Тренер Юрій Максимов скинув баласт із непотрібних легіонерів, налагодив дисципліну. А з нею прийшла й зіграність. У гарній формі перебувають форварди Кулач і Степанюк. За ресурсом, "Ворскла" — третя-четверта команда в чемпіонаті, за ці місця вона й боротиметься.

"Шахтар" втратив шість очок. Як це пояснити?

— Донеччани не відійшли від страшної поразки "Інтеру" (17 серпня поступилися у 1/2 фіналу Ліги Європи. — ГПУ). Розгром — 0:5 ударив по психологічній стійкості чемпіона України. В одного з лідерів — Тайсона, відсутня мотивація виступати за клуб. Різко здав Марлос. Здається, він усього досяг у житті й на футбольному полі просто завершує кар'єру. На цьому тлі запанікував тренер, якому треба час, аби повернути впевненість у команду. А часу в "Шахтаря" немає.

"Динамо" — лідер. У команди все гаразд?

— Ні. Новий тренер Мірча Луческу пожвавив гру, але не більше. Диво, що команда за дев'ять матчів жодного разу не поступилася. Це збіг обставин. Якість гри має бути краща. Киянам треба придбати гравців у центр захисту й опорну зону. Якщо цього не станеться, то команда матиме проблеми не тільки в Лізі чемпіонів, а й у першості України.

Зоря відібрала очки і в "Шахтаря", і в "Динамо". Команда повернеться у верхню частину таблиці?

— Обов'язково. Перші дві поразки були зумовлені невдалим літнім переходом тренера Віктора Скрипника в "Дніпро". Очевидно, фахівець не зважив на непрофесіоналізм тих людей у клубі, які займалися цим переходом. Такий стрес міг би коштувати тренеру кар'єри. Тому перші дві поразки луганців пояснювалися неблагополучним психологічним станом їхнього наставника. Однак "Зоря" налагодила гру й обов'язково увійде в боротьбу за верхні позиції таблиці.

У нас як не було, так і не видно третьої сили, що могла би стати між "Шахтарем" і "Динамо". Однак різко додали середняки турнірної таблиці. Тобто з'явилися четверта, п'ята й шоста сила — "Зоря", "Десна", "Ворскла" й "Колос".

Ліга чемпіонів 2020/21. Груповий турнір

Група "В"

"Реал", Мадрид, Іспанія

"Шахтар", Донецьк, Україна

"Інтер", Мілан, Італія

"Боруссія", Менхенгладбах, Німеччина

Група "G"

"Ювентус", Турин, Італія

"Барселона", Іспанія

"Динамо", Київ, Україна

"Ференцварош", Будапешт, Угорщина

Ліга Європи 2020/21. Груповий турнір.

Група "G"

"Брага", Португалія

"Лестер", Англія

АЕК, Афіни, Греція

"Зоря", Луганськ, Україна

Зараз ви читаєте новину «"Диво, що "Динамо" не програло жодного матчу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути