вівторок, 29 жовтня 2019 05:50

Чемпіони і шампанське

Триває сьомий розіграш юнацької ліги УЄФА. У змаганнях беруть участь українські "Шахтар" і "Динамо". І вже сьомий рік значна частина зовсім не останніх українських журналістів чомусь називає ці змагання "юнацькою лігою чемпіонів". Навіщо ця маленька брехня добре обізнаним і поінформованим людям?

Причини можуть бути дві. Перша — наш юнацький і дитячий спорт за багато десятиліть настільки просякнув обманами та підставами, що без брехні про нього і не скажеш. Друга — люди, які називають юнацьку лігу "лігою чемпіонів", виховані на невмирущих радянських традиціях. Серед них брехня — на чільному місці.

Колись у закритому від світу СРСР ми не знали, що пойло, яке в нас називали портвейном, нагадує справжній портвейн лише тим, що рідке. Що виноградна "шипучка", яку в нас звали шампанським, спільна зі справжнім шампанським лише бульбашками. А вітчизняний "коньяк" тотожний зі справжнім коньяком лише вмістом спирту. Тепер ми знаємо, що таке справжнє шампанське. Його в магазинах скільки завгодно за ціною від тисячі гривень за пляшку. Багато не вип'єш. Те ж саме стосується всього іншого і футболу теж.

Але як же не хочеться визнавати, що ми все життя обманювали і продовжуємо обманювати невідомо кого, видаючи сумнівний напій, змішаний невідомо як на Сирецькій вулиці в Києві, за благородне шампанське. Краще не помічати цієї брехні та продовжувати прибріхувати всюди, де лише можна. Що з цим робити?

Журналістам порадив би частіше думати, перш ніж писати. А юним футболістам, яких вони відправили до неіснуючої в природі "юнацької ліги чемпіонів", побажав би пити на свята справжнє французьке шампанське — іншого не буває. Ним сильно не нап'єшся, бо задорого, зате відчуєш справжній смак. Щоб згодом прагнути до справжньої Ліги чемпіонів. Ціна відповідна.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіони і шампанське». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути