вівторок, 09 жовтня 2012 06:00

Блохіна у збірній замінить Заваров

— Розуміємо, всім хочеться знати, коли Блохін повернеться на тренерську лаву, — говорить президент клініки "Борис" 43-річний Михайло Радуцький. — Але зараз ніхто точно не скаже.

У п'ятницю головному тренеру київського "Динамо" Олегові Блохіну стало зле. Його доправили до клініки. Лікарі діагностували гіпертонічний криз. Наступного дня після обстеження виявилося, що у фахівця тромбоз лівої сонної артерії. 59-річного Олега Володимировича успішно прооперували.

— Добре, що проблему виявили на базі "Динамо" під час тренування, а не, скажімо, в літаку, — продовжує Радуцький. — Бо тоді наслідки були б жахливими та невідворотними. А так із пацієнтом усе гаразд. До тренерської роботи йому повертатися необхідно. Ризикованіше було б, якби він закінчив із професійною кар'єрою. Ми сподіваємося, що після операції ризик погіршення здоров'я від емоцій у нього значно зменшився.

У неділю київське "Динамо" проводило матч чемпіонату країни в Дніпропетровську. Лікарі заборонили Блохіну дивитися його по телевізору.

— Воювали з тренером, — говорить керівник клініки. — Він вимагав поставити телевізор у палаті. Але зараз Олегові Володимировичу протипоказані жодні емоції — й позитивні, й негативні. Тому ніякого телевізора. Ми, на відміну від футболістів, наставникові не підпорядковуємося. У нього і телефону немає — забрали. Спілкується тільки з дружиною. Вона — наш союзник.

За відсутності Блохіна діями киян у Дніпропетровську керував його помічник Олексій Михайличенко. "Динамо" поступилося — 1:2.

Михайличенко випустив на поле футболістів, яких визначав і награвав на тренуванні Блохін. Порівняно з переможним матчем проти загребського "Динамо" не було ушкодженого Шовковського, Вукоєвича та Кранчара. Їх замінили Коваль, Гармаш і Мілевський.

Останній був найкращим гравцем поєдинку серед "динамівців". Він загострював ситуацію поблизу воріт "Дніпра". Михайличенко не міг цього не бачити, але вчинив так, як заздалегідь домовлявся з Блохіним: замінив Артема на Раффаеля на 65-й хв. Логіка — фізична готовність Мілевського була замала, аби він витримав на полі більше часу. Нападаючий обурився через заміну, відмовився потиснути руку Михайличенку і кричав йому: "Я не устал!".

Після замін кияни не почали грати краще. Це свідчить, що Михайличенко погано керував грою. На тренерській лаві йому забракло енергетики Блохіна — Олексій Олександрович поводився академічно і не зміг завести команду. Гості мало використовували фланги. Очевидно, давалася взнаки втома після поєдинку Ліги чемпіонів.

12 та 16 жовтня національна команда України проведе чергові матчі кваліфікаційного турніру Кубка світу-2014.

Передбачали, що вони стануть останніми для Блохіна на посаді головного тренера. Але наші футболісти муситимуть обходитися без Олега Володимировича. Формально його замінить помічник Андрій Баль, а реально — Олександр Заваров.

Він увійшов до тренерського штабу збірної разом із Балем та Олегом Кузнецовим. Найближчі два поєдинки для Олександра Анатолійовича стануть ознайомлювальними. Згодом Заваров очолить національну команду. Він досить близький до теперішнього керівництва Федерації футболу. Як і Блохін — добрий мотиватор. Завдяки цьому обігрував з "Арсеналом" на виїзді донецький "Шахтар". Добре знайомий і підтримує стосунки з керівником УЄФА Мішелем Платіні.

Зараз ви читаєте новину «Блохіна у збірній замінить Заваров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути