четвер, 01 квітня 2021 06:36

"Без швидкостей не могли перемогти фінів"

Збірна України з футболу стартувала з двох нічиїх — 1:1 — у відбірковому турнірі Кубка світу-2022. Спочатку підопічні тренера 44-річного Андрія Шевченка зіграли в Парижі проти Франції, а потім — у Києві з Фінляндією. Учора вночі закінчився третій матч: наші приймали аутсайдера — Казахстан.

— Після першого матчу у Франції почали лунати голоси, що нам під силу боротися з чемпіонами світу за перше місце, — каже футбольний тренер Ігор Яворський, 61 рік. — Однак після другого матчу всі зрозуміли — попереду важка боротьба за другу позицію. Наша команда сподобалася в Парижі. Не було зайвої паніки й метушні. Спокійно грали в обороні й перекривали французам фланги. Зовсім позбавили простору швидкісного Мбаппе. Намагалися відповідати атакою на атаку. Це не завжди вдавалося, але варто похвалити за намір.

Зовсім інша була гра з Фінляндією. Пасивно діяв капітан команди Олександр Зінченко. Україна майже не пресингувала суперника. Не розумію чому. Натомість довго й академічно перекочувала м'яч, зловживаючи пасами назад. Відчувалося, що команді бракує агресії. Всі події розгорталися довкола гравця, який володіє м'ячем. Не було несподіваних підключень, ривків на вільне місце, командного руху, що розвалює найміцнішу оборону суперника. Зовсім не було швидкості. А на тій, що грала Україна, такі матчі не виграються. Все робилося вкрай монотонно. Крім Караваєва, ніхто не хотів брати ініціативу на себе. Був малий відсоток виграних єдиноборств. Особливо це стосується повітряної боротьби. Яремчук лише раз ударив по воротах, хоча в своєму клубі не йде з поля без трьох-п'яти ударів. Наш гол був забитий "з кров'ю" — розіграли ідеальну комбінацію і нападник Мораес зумів випередити фінського захисника.

Але одразу показали, що геть не готові оборонятися. Фіни за останні 10 хвилин створили кілька небезпечних моментів. Складалося враження, що занадто багато поваги було до збірної Фінляндії й до її форварда Теему Пуккі. Пропущений м'яч — наслідок такої поваги. Спочатку форварда злякався Ілля Забарний, потім — Віталій Миколенко. Нічия закономірна. Немає швидкостей — немає перемоги.

Футбол. Ліга чемпіонів 2020/21.1/4 фіналу. Перші матчі

6 квітня, вівторок

"Реал", Мадрид, Іспанія — "Ліверпуль", Англія; "Манчестер Сіті", Англія — "Боруссія", Дортмунд", Німеччина

Повторні матчі ці пари команд проведуть 14 квітня, середа

7 квітня, середа

"Баварія", Мюнхен, Німеччина — "Парі Сен-Жермен", Париж, Франція; "Порту", Португалія — "Челсі", Лондон, Англія

Повторні матчі ці пари команд проведуть 13 квітня, вівторок

Примітка: матчі починатимуться о 22:00 за київським часом

Зараз ви читаєте новину «"Без швидкостей не могли перемогти фінів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути