вівторок, 02 липня 2013 07:18

Без Шав'єра потенціал "Металіста" впаде на 30 відсотків

Гравець харківського "Металіста" Клейтон Шав'єр, 30 років, зазнав травми коліна в одному з контрольних матчів. Він не виступатиме два-три місяці. Бразилець пропустить кваліфікаційні матчі Ліги чемпіонів. "Металіст" дебютує у турнірі 30/31 липня — проведе матчі третього кваліфікаційного раунду. Якщо пройде далі, наприкінці серпня зіграє ще один раунд стикових поєдинків за право потрапити до групового турніру.

 

— Шав'єра і Сосу я вважаю двома ключовими футболістами команди, — каже колишній півзахисник української збірної Сергій Нагорняк, 41 рік. — Тому це втрата величезна. Одразу мінус 30 відсотків потенціалу. Шав'єр був цінний ще й тим, що "зв'язував" гру команди і встигав забивати.

Навряд чи рішення проблеми слід шукати на трансферному ринку. "Металіст" бере добротних, але ще не розкритих повною мірою футболістів, яким треба час, аби заграти так, як уміють. Той же Шав'єр не одразу став лідером команди. Тому головний тренер Мирон Маркевич вочевидь розраховуватиме на наявні ресурси. Можливо, переведе в центр Марлоса, а справа буде Вілліан Гомес. Можливо, Девич гратиме під нападаючим, а Кристальдо на вістрі атаки. Ще одна опція — Бланко. За потенціалом непоганий гравець, технічний. Перші матчі чемпіонату покажуть, як наставник вирішуватиме проблему.

У четвертому кваліфікаційному раунді, якщо "Металіст" подолає третій, можна потрапити на італійський "Мілан" або англійський "Арсенал". Але є варіанти і зі слабшими суперниками.

— Це ключовий момент, — говорить експерт. — "Мілан" — дуже досвідчена команда і зробить усе, щоб грати у Лізі чемпіонів. "Арсенал" може придбати таких футболістів, як Ігуаїн та Руні. Шансів проти лондонців також буде небагато, навіть якби Шав'єр грав. Тому втрата бразильця, звичайно,  неприємна. Та якщо з жеребом пощастить, можна буде вважати це певною компенсацією.

Зараз ви читаєте новину «Без Шав'єра потенціал "Металіста" впаде на 30 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути