Ексклюзиви
середа, 28 квітня 2010 05:17

"Барселоні" треба відіграти два голи в "Інтера"

Італійський "Інтер" двічі за свою історію вигравав Кубок чемпіонів — 1964-го та 1965 року. Тоді президентом "чорно-синьої" міланської команди був Анджело Моратті, а тренував її уругвайський фахівець Еленіо Еррера, який працював також у "Барселоні".

1995-го "Інтер" отримав нового президента — Массімо Моратті. За нього команда 11 років не могла виграти головного трофея ні в Європі, ні в Італії. Тільки 2006-го "Інтеру" чиновники присвоїли титул чемпіона Італії, хоча на полі переміг туринський "Ювентус". Відтоді міланський клуб не віддавав першого місця на Апеннінах.

Моратті-молодший мріє про Лігу чемпіонів. Улітку 2008-го він запросив португальського тренера Жозе Моуріньйо, платить йому 11 млн євро на рік. Як і Еррера, Моуріньйо має досвід роботи в "Барселоні".

Сьогодні "Інтер" проведе виїзний півфінальний поєдинок Ліги чемпіонів. Суперник — іспанська "Барселона", чинний володар трофея. Гостям достатньо зіграти внічию або програти в один м"яч, щоб уперше з 1972 року вийти на поле у вирішальному поєдинку турніру.


Козирі "Інтера"

1. Результат першого матчу

У Мілані італійці перемогли — 3:1. Це дає їм значно ширший вибір тактики на повторний матч. Моуріньйо може закритися в обороні, а може атакувати з перших хвилин, ошелешивши суперника.

2. Тренер

Жозе Моуріньйо. Користуючись щедрістю Моратті, побудував інший "Інтер", відмінний від того, який грав за часів Роберто Манчіні. Якщо італієць ставив одного форварда на виїзний матч Ліги чемпіонів, то португалець не боїться грати з чотирма гравцями групи атаки.

Жозе уміло ставить пастки в середині поля й чітко, хоча і не без помилок, проводить трансферну роботу — Міліто, Снейдер продемонстрували, що з гравцями такого калібру можна виграти Лігу чемпіонів, а Ето"О свій клас довів значно раніше.


Козирі "Барселони"

1. "Ноу Камп"

Річ не так у підтримці рідної публіки. Просто на домашній арені "Барси" широке поле. Воно якнайкраще підходить стилю гри "Барселони" і сприяє великій кількості забитих голів.

2. Історія

24 листопада "Барселона" виграла вдома в "Інтера" (2:0) матч групового турніру. Безумовно, чемпіон Італії додав відтоді. Поза сумнівом, тоді гості усвідомлювали право на помилку і скористалися ним. У півфіналі такого не буде. Але ж і "Барселона" довела: коли команда Пепа Гвардіоли у формі, "Інтер" не здатний її зупинити.

В "Інтера" значно ширший вибір тактики на матч

Кадрові втрати

У "Барселони" точно не гратиме Андрес Іньєста, але цей сезон успішно проводить Педро.

А "Інтер" може недорахуватися диригента атак Веслі Снейдера — суттєва втрата, бо голландець дає імпульс і атакам, і контрвипадам команди.

Серед дискваліфікованих — капітан "Барселони" Карлес Пуйоль. Найімовірніше, його замінить аргентинець Ґабріель Міліто, який у такому разі протистоятиме рідному братові Дієґо.

Суддя:

Ф. Де Блеккере (Бельгія).

ТБ:

УТ-1, "Спорт-1", "НТВ+футбол" (початок о 21.45 за київським часом).

Зараз ви читаєте новину «"Барселоні" треба відіграти два голи в "Інтера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути