Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2009 17:35

"Барселона" перемогла "Реал"

Автор: фото: Reuters/Albert Gea
  Форвард ”Барселони” Златан Ібрагімович (ліворуч) проти захисника ”Реала” Пепе. Для Ібрагімовича це було перше ”классіко” — раніше він грав у Швеції, Нідерландах та Італії
Форвард ”Барселони” Златан Ібрагімович (ліворуч) проти захисника ”Реала” Пепе. Для Ібрагімовича це було перше ”классіко” — раніше він грав у Швеції, Нідерландах та Італії

У чемпіонаті Іспанії відбувся один із головних матчів сезону. "Барселона" перемогла вдома "Реал" — 1:0 і знову очолила турнірну таблицю, випереджаючи мадридців на два очки. "Классіко" — так називають матчі "Барса"–"Реал" — проаналізує заслужений тренер України В"ячеслав Грозний, 54 роки.


Тактика

"Барса" діяла за звичною схемою 1-4-4-2, яка гнучко перетворювалася і на 1-4-2-2-2, і на 1-4-3-3. Випав із гри Анрі. Француз мав діяти на вістрі атаки, але не впорався. Тому Мессі в першому таймі зміщувався до центру, щоби посилити тиск у зоні центрфорварда — напруження там явно бракувало. "Реал" вийшов із 1-4-2-3-1. На вістрі атаки був Ігуаїн. На мій погляд, правильне рішення. Аргентинець не настільки вправний завершувач комбінацій, як Рауль, ван Ністельрой чи Бензема в нормальній формі. Але чистий форвард за наявності надзвичайно активних Кака та Кріштіану Роналду гостям і не надто був потрібен. Небезпеки можна було очікувати від будь-кого.


Перший тайм

Перевага "Реала". "Високий" пресинг допоміг позбавити "Барселону" м"яча — цього каталонці не люблять. Активна гра флангами і використання слабкого місця "Реала" — Дані Алвеш активний в атаці, але небездоганний в обороні. Якби не видатний поєдинок Пуйоля, "Реал" мав би забивати.

"Реал" краще грав у першому таймі

Другий тайм

Що зробила "Барса"? Почала діяти набагато щільніше із суперником і, в свою чергу, залучати до атаки крайніх — Абідаля та Дані Алвеша. Вирішальним став вихід Ібрагімовича. Він стягував на себе захисників і звільнив простір для Мессі, який почав грати набагато швидше. Навіть у меншості "Барса" діяла переконливо і ні в чому не поступалася — зрозумівши, наскільки зросла точність передач, господарі надзвичайно цінували м"яч, віддавали його один одному напевне.


Тренерська робота

За рахунком Пеллегріні програв. Але побудова гри, компактність дій "Реала" мені дуже сподобалися. Гвардіола ж угадав із заміною Ібрагімовича.


Суддівство

Бездоганно. Арбітр Ундіано Мальєнко не пересмикував гри і не давав попередження, аби тільки нагадати про себе.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" перемогла "Реал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути