четвер, 03 вересня 2009 19:17

Андрій Шевченко повернувся до "Динамо"

29 серпня контракт із київським "Динамо" до червня 2011-го підписав 32-річний форвард Андрій Шевченко. Він повернувся до столичного клубу через 10 років.

27 травня 1999-го Шева відіграв останній матч за "Динамо" тренера Валерія Лобановського, після чого вирушив до італійського "Мілана" за 22 млн євро. В Італії Андрій став знаменитим не тільки через командні успіхи — переможець Ліги чемпіонів, чемпіон Італії, а й завдяки індивідуальному трофею: п"ять років тому його було визнано найкращим футболістом Європи.

2006-го власник "Челсі" Роман Абрамович купив Шевченка за 45 млн євро. Не поскупився російський мільярдер і на зарплату українцю, яка становила 9 млн євро на рік.

В Англії підтримати репутацію одного з найкращих форвардів світу Шева не зміг і опинився на лаві запасних. Щоб мати ігрову практику, повернувся до "Мілана". Але й там йому не вдавалося пробитися до основного складу. Андрій спробував ще раз заграти в "Челсі", однак новий тренер лондонців Карло Анчелотті не розраховував на його в Лізі чемпіонів. Тоді Андрій прийняв пропозицію "Динамо", втративши в зарплатні в три рази. До Києва з ним приїхала 31-річна дружина Крістен та сини — 4-річний Джордан і Крістіан, 2,5 року. Тимчасово сім"я зупинилася в готелі "Хайят".

У понеділок Шевченко зіграв другий тайм у матчі чемпіонату України проти донецького "Металурга" і забив м"яч із пенальті, який сам і заробив.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Шевченко повернувся до "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути