Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 05:36

Олександр Абраменко здобув "золото" на своїй четвертій Олімпіаді

Автор: REUTERS
  Олександр Абраменко — перший в історії України ”зимовий” олімпійський чемпіон серед чоловіків
Олександр Абраменко — перший в історії України ”зимовий” олімпійський чемпіон серед чоловіків

— Олександр був одружений з Ольгою Волковою, яка теж займалася фристайлом. Вона мала онкологічну хворобу, — каже спортивний журналіст Анна Савчик, 34 роки. — Саша опікувався Олею. Коли її хотіли вивести зі складу команди, теж мав намір піти зі збірної. На щастя, спортсменка ­вилікувалася.

Чому пара згодом розпалася — не знаю.

Розповідає про 29-річного Олександра Абраменка. Спортсмен із Миколаєва здобув для України поки що єдину нагороду на зимових Олімпійських іграх. Виграв змагання з фристайлу в лижній акробатиці. Завдяки цьому Україна посідає 18-те місце в неофіційному командному заліку після змагального дня 21 лютого, випереджаючи Росію.

Абраменко народився в Первомайську на Миколаївщині. Його батько Володимир — колишній футбольний тренер. Нині працює офіцером із безпеки у футбольному клубі "Миколаїв", що грає у першій лізі. Мама Ірина — шкільний учитель.

Батько хотів віддати сина на футбол. Олександр обрав фристайл, яким займається з 2002 року. Учасник чотирьох Олімпіад. 2006-го посів 27-ме місце, за чотири роки — 24-те, 2014-го — шосте. Позаторік виграв загальний залік Кубка світу.

Зараз зустрічається з російською фристайлісткою Олександрою Орловою. Два роки тому дав інтерв'ю, у якому не заперечував можливості майбутніх виступів за збірну Росії.

— Цього не станеться, — говорить Анна Савчик. — Можливо, Олександр виступить і на наступній Олімпіаді, у 33 роки. Впевнена, що представлятиме Україну.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Абраменко здобув "золото" на своїй четвертій Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути