Ексклюзиви
пʼятниця, 10 травня 2013 06:00

Ахметов зробив "Динамо" комплімент

Рінат Ахметов, поки що найбагатша людина України та господар футбольного клубу "Шахтар", зазвичай словами не розкидається. Цим він відрізняється від Ігоря Суркіса, свого головного футбольного опонента, власника футбольного клубу "Динамо". Тим сильніше здивувала раптова заява Ахметова, зроблена після перемоги "Металіста" над "Динамо".

Власник "Шахтаря" сказав журналістам, що завжди уболіватиме за суперників "Динамо" у чемпіонаті України. Скажете, не новина, що всі охочі без заяв добре знали про усіляке сприяння з боку "Шахтаря" тим командам, які намагалися бодай не програти "Динамо". Це справді так. Однак є велика різниця між інформацією, схожою на правду, але нічим не підтвердженою, і словами, публічно сказаними пресі.

Досі власники провідних українських футбольних клубів притримувалися певного етикету і всіляко засвідчували взаємну повагу, у жодному разі не вдаючись до взаємних звинувачень та погроз. Цим займалися інші: чинні та колишні тренери й футболісти, функціонери, журналісти.

Що змінилося? Що змусило Ріната Ахметова сказати вголос те, про що й раніше усі добре знали? Гадаю, не варто витрачати сили, вишукуючи правдоподібні чи ні версії того, що сталося. Зрештою це міг бути просто випадок — ну, не втримала людина своїх емоцій!

Видається, що доцільніше подумати про можливі наслідки раптових одкровень власника "Шахтаря". Як на мене, ці наслідки для "Динамо" є лише позитивними. Бо в тому разі, коли хтось із тих чи інших причин досі коливався у своїх симпатіях до київського клубу, то після слів Ахметова за "Динамо" має уболівати кожна чесна людина. Якщо, звісно, вона не вболіває за "Шахтар". Сам того не бажаючи, донецький мільярдер дав поштовх не лише спортивному, а й політичному футбольному уболіванню.

Власне, так було і раніше. Попри симпатії до майстерної гри окремих футболістів "Шахтаря", певна частина любителів футболу не могла за них уболівати лише тому, що вони "донецькі". І навпаки — найкращі гравці "Динамо" не могли привернути на свій бік тих, хто не симпатизує "київським". Тепер же, коли про все це сказано відкрито Рінатом Ахметовим, перемога "Динамо" над "Шахтарем" може стати насправді всенародною. Залишилося небагато — здобути цю перемогу на футбольному полі.

Футбол. Кубок України. 1/2 фіналу

"Севастополь" — "Шахтар" (Донецьк) — 2:4

"Чорноморець" (Одеса) — "Дніпро" (Дніпропетровськ)— 2:1

Фінал відбудеться 22 травня, середа, у Харкові

Зараз ви читаєте новину «Ахметов зробив "Динамо" комплімент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути