середа, 30 січня 2013 00:45

"Я б не дав за "Арсенал" ні копійки"

Київський "Арсенал" може придбати бізнесмен Олександр Онищенко, 43 роки. Клуб виставив на продаж Вадим Рабинович. 20 січня мало вирішитися: чи отримає "Арсенал" нового інвестора, чи припинить своє існування. Рабинович відтермінував рішення про долю клубу на кілька тижнів.

Олександр Онищенко в інтерв'ю "Сегодня" підтвердив свій намір купити клуб.

— Зараз ми вивчаємо фінансову ситуацію, який може бути рівень витрат. Купити хочу, бо це клуб зі столиці, який виступає у прем'єр-лізі.

Після осінньої частини чемпіонату України "Арсенал" посідає восьме місце в турнірній таблиці. Команду взимку вже залишив головний тренер Леонід Кучук і багато провідних виконавців — Шацьких, Паньків, Симоненко, Ковпак, Польовий, Старгородський, Кобахідзе, Шахов, Максимов.

— "Арсенал", за підсумками сезону, прагнув потрапити до єврокубкової зони. Тепер це малореально, — вважає колишній головний тренер клубу Олександр Заваров, 51 рік. — Але і вилетіти до першої ліги клуб не повинен. Це вже плюс для потенційного покупця. Однак мінусів значно більше. Знаю, що в "Арсенала" багато боргів, тому я б не дав за нього і копійки. Хто їх виплачуватиме — новий власник чи старий?

Журнал "Фокус" оцінює статки Олександра Онищенка в $37,7 млн. Це порівняно мало, щоб брати на себе клуб, чий річний бюджет становив $25 млн. Або Онищенко максимально знизить витрати на команду, і тоді незрозуміло, для чого вона йому, або, найімовірніше, залучить до фінансування своїх партнерів. Вадим Рабинович купив "Арсенал" 2007 року і сподівався отримати землю в Києві під ведення бізнесу. Із тодішньою владою, очолюваною Леонідом Черновецьким, не домовився. Тепер влада змінилася, і Онищенко цілком може порозумітися з командою Олександра Попова. У цьому може бути інтерес інвестора, а для влади — піар: взяли участь у порятунку столичного клубу, зберігши в Києві "дербі" на рівні прем'єр-ліги.

На запитання, чи готовий знову стати головним тренером "Арсенала", якщо пропозиція надійде від нового власника, Олександр Заваров відповідає:

— Питання передчасне. Але принципово розмовляти про це готовий.

Зараз ви читаєте новину «"Я б не дав за "Арсенал" ні копійки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути