середа, 06 липня 2011 06:00

Джокович очолив рейтинг

Автор: фото: REUTERS/Stefan
  Серб Новак Джокович святкує перемогу над іспанцем Рафаелем Надалем у фіналі Вімблдону. Тенісист назвав цей день найкращим у своєму житті. Про виграш турніру Джокович мріяв з дитинства
Серб Новак Джокович святкує перемогу над іспанцем Рафаелем Надалем у фіналі Вімблдону. Тенісист назвав цей день найкращим у своєму житті. Про виграш турніру Джокович мріяв з дитинства

Минулої неділі сербський тенісист 24-річний Новак Джокович виграв Вімблдонський турнір. У фіналі він переміг на рік старшого іспанця Рафаеля Надаля — 6:4, 6:1, 1:6, 6:3.

Матч тривав 2,5 год. Для серба це перша перемога на Вімблдоні. До того він двічі вигравав Відкритий чемпіонат Австралії. Також Новак уперше очолив рейтинг Асоціації тенісистів-професіоналів. Він став би першою ракеткою світу незалежно від результату фіналу з Надалем.

— Джокович просто молодчина, — каже "ГПУ" Дмитро Поляков, дворазовий чемпіон СРСР, перший український тенісист-професіонал. — Цього сезону він здобув 48 перемог і зазнав лише однієї поразки. У півфіналі Відкритого чемпіонату Франції поступився третій ракетці світу Роджеру Федереру.

Новак чудово готовий фізично і ментально. Він упевнений у собі, грає з великим запасом міцності. Ще торік йому цього не вистачало. Очевидно, наприкінці минулого року Джокович виконав великий обсяг роботи. І серйозно тренується протягом сезону.

Федерер потрохи здає позиції. Головним суперником Джоковича залишається Надаль. Рівень гри в них приблизно однаковий. Відмінності ж такі: у серба краща подача, а іспанець переважає Джоковича у швидкості.

Щодо покриття, то Джокович добре показав себе на траві. На ґрунті справитися з Надалем йому буде важче.

Проблеми сербові можуть створити британець Енді Маррей, француз Жо-Вілфрід Тсонґа. За інших він відчутно сильніший.

Жіночий фінал Вімблдона уперше виграла чешка Петра Квітова. У вирішальному матчі вона перемогла росіянку Марію Шарапову — 6:3, 6:4.

Зараз ви читаєте новину «Джокович очолив рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути