Ексклюзиви
неділя, 13 лютого 2022 16:38

Знову розчарування. Українці на Олімпіаді: підсумки дев'ятого дня і медальний залік

На XXIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні позаду вже дев'ятий змагальний день.

Радісних емоцій українським прихильникам спорту він не приніс. У гонках переслідування наші біатлоністи за медалі не зачепилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці на Олімпіаді: підсумки восьмого дня і медальний залік

Пізно вночі Лідія Гунько офіційно дебютувала на зимових Олімпійських іграх. Крім того, це був і дебютний виступ для України в бобслеї. У першому офіційному заїзді Гунько показала 18-й результат, а за підсумками другого вона опустилася на 20-те місце.

У гірськолижному гігантському слаломі у чоловіків переміг швейцарець Марко Одерматт, другим став словенець Жан Краньєц, а третім - француз Матьє Февр.

Український двоборець Дмитро Мазурчук провів друге офіційне тренування на великому трампліні, стрибнувши на 102.5 м.

У чоловічій лижній естафеті "золото" здобули представники ОКР, "срібло" дісталось збірній Норвегії, а "бронза" - команді Франції.

Як уже було зазначено вище, надії були на біатлонні гонки переслідування.

Юлія Джима довгий час перебувала серед групи претенденток на нагороди, проте два промахи на останньому вогневому рубежу відкинули її на 13-те місце. Анастасія Меркушина фінішувала 25-ою, а Ірина Петренко - 55-ою.

Дворазовою чемпіонкою Пекіна стала Марте Олсбю-Ройселанн з Норвегії. "Срібло" здобула шведка Ельвіра Еберґ, "бронзу" - норвежка Тіріль Екгофф.

У чоловіків Дмитро Підручний та Артем Прима припинили претендувати на медалі вже після першої стрільби. В підсумку Підручний на фініші був 13-м, а Прима - 18-м. Порадував своїм виступом Антон Дудченко, котрий з 60-го місця піднявся на 23-тє.

Виграв гонку переслідування француз Кантен Фійон-Має, другим став норвежець Тар'єй Бьо, а третім - Едуард Латипов з ОКР.

Кваліфікаційні змагання з лижної акробатики, де мали виступити українки Анастасія Новосад та Ольга Полюк, перенесли на завтра через погодні умови.

Жіночу естафету із шорт-треку на 3000 м виграла збірна Нідерландів, яка випередила Корею та Китай, у яких срібні та бронзові нагороди відповідно.

Лю Шаоан приніс Угорщині перше "золото" Ігор-2022, перемігши у шорт-треку на дистанції 500 м. Слідом за ним фінішували Костянтин Івлєв з ОКР і Стівен Дюбуа з Канади.

Останній комплект нагород сьогодні розіграли ковзанярки на дистанції 500 м. Найкращий час показала американка Ерін Джексон. Друге місце у японки Міхо Такаґі, а третє - в Ангеліни Голікової з ОКР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подвійна надія на біатлон. Розклад дев'ятого змагального дня в Пекіні-2022

У медальному заліку одноосібне лідерство захопила Норвегія, яка вже здобула дев'ять золотих нагород. Німеччина перебуває на другій сходинці, маючи вісім медалей найвищої проби. Далі розташувалися США, Нідерланди та Швеція.

Автор: olympics.com
  Медальний залік Олімпіади-2022 після дев'ятого дня
Медальний залік Олімпіади-2022 після дев'ятого дня

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого 2022 року.

Під час зимової Олімпіади проводяться змагання з 15-ти дисциплін у семи видах спорту. Усього розіграють 109 комплектів медалей.

Українські спортсмени у столиці Піднебесної виступатимуть у 12-ти дисциплінах.

Зараз ви читаєте новину «Знову розчарування. Українці на Олімпіаді: підсумки дев'ятого дня і медальний залік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути