четвер, 27 серпня 2009 12:27

Жіноча збірна України провалилася на Євро-2009

Жіноча збірна України провалилася на Євро-2009

Збірна України втратила всі шанси на вихід у чвертьфінал Євро-2009 серед жінок. Незважаючи на це, капітан українок Людмила Пекур закликала свою команду віддати боротьбі всі сили в останньому поєдинку групового етапу з фінами.

У другому матчі фінальної стадії Євро-2009 збірна України не змогла відібрати очки у датчанок, хоча ще за три хвилини до фінального свистка цілком могла розраховувати на нічию. На 49-й хвилині рахунок відкрила Камілла Санд, проте через 13 хвилин Дарина Апанащенко ударом головою відновила паритет. Коли стало здаватися, що суперники поділять очки, Майкен Папі відправила м"яч в лівий нижній кут воріт збірної України, встановивши остаточний результат на табло - 2:1. Перемога дозволила збірній Данії зберегти шанси на вихід з групи, в той час як для українок турнір завершився достроково.

За словами Пекур, її команда має намір дати бій фінкам, які у другому турі переграли збірну Нідерландів з рахунком 2:1. "Шансів уже не залишилося, але в заключному поєдинку ми все одно будемо боротися до кінця, щоб довести, що Україна не є найгіршою командою турніру", - заявила 28-річна Пекур.

Зазначимо, що збірні Данії та України двічі зустрічалися між собою у відбірковому циклі, а тому були добре знайомі зі стилем гри. Зайвий раз це підтвердила і Пекур. "Готувалися до матчу з датчанками у звичайному режимі, - продовжила вона. - Наша команда була налаштована на боротьбу, оскільки домагається успіху лише той, хто віддає себе без залишку. Ми налаштовувалися серйозно, і цей суперник був нам по зубах. Ми гідно протистояли Данії в минулих матчах. Знали провідних гравців суперника і намагалися їх закрити. У нас були шанси в цьому двобої. Але поки наша реалізація залишає бажати кращого".

Нагадаємо, що у першому турі українки з рахунком 0:2 поступилися нідерландкам.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Жіноча збірна України провалилася на Євро-2009». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути