пʼятниця, 09 листопада 2012 17:20

Жінці-пілоту Формули-1, яка постраждала в аварії, знадобиться серія операцій

Жінці-пілоту Формули-1, яка постраждала в аварії, знадобиться серія операцій
Марія де Вільота після аварії позбулася ока і нюху. Фото: sportonline.ua

Іспанській гонщиці російської команди Формули-1 "Маруся" Марії де Вільоті, яка отримала серйозні травми під час тестових заїздів в британському Даксфорді, буде потрібно провести серію операцій на м'язах обличчя і з пластинами в голові, повідомляє motorsport.com.

Третього липня де Вільота, не впоравшись з керуванням боліда під кінець розминочного кола, врізалася у вантажівку команди, яка стояла на трасі. Гонщиця провела в лікарні 23 дні. У результаті аварії 32-річна іспанка отримала серйозні пошкодження черепа, позбулася правого ока, а також нюху.

Спортсменка розповіла журналістам, що "ті п'ять пластин, які знаходяться у мене в голові, зажадають нової операції, оскільки вони поки що розміщені на не зовсім правильних позиціях в черепі".

Друга операція пов'язана з обмеженістю рухів рота у де Вільоти, викликаних атрофією м'язів. Іспанські лікарі зберігають надію, що їм вдасться обмежитися однією або двома операціями.

Сама де Вільота налаштована оптимістично. Раніше гонщиця навіть зізналася, що подумує про повернення в автоспорт в тому або іншому статусі.

Зараз ви читаєте новину «Жінці-пілоту Формули-1, яка постраждала в аварії, знадобиться серія операцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути