Ексклюзиви
неділя, 07 червня 2020 08:53

Зінченко хотів отримати російський паспорт

Зінченко хотів отримати російський паспорт
Зінченко двічі вигравав чемпіонат Англії. Фото Рейтер

Футбольний агент Олег Єрьомін розповів, що один з лідерів збірної України цілком міг виступати за національну команду Росії.

"У Саші є агент – мій друг Анатолій Патук. Одного разу він звернувся до мене, сказавши, що в одного хлопця у Донецьку не виходить. Мені було зрозуміло, що це футболіст з хорошим потенціалом.

Фактично, всіма справами займався Патук. Він намагався пропонувати Зінченка в Спартак, в московське Динамо, в Зеніт, Рубін. У підсумку, він ні з ким не підписав контракт і я наполіг, знайшов аргументи для Газізова (генерального директора Уфи – прим.), щоб переконати його. Якщо чесно, я готовий був розділити з ним фінансову відповідальність за компенсацію, яку слід виплатити Шахтарю. Але ризику не було.

Була розмова про те, що Зінченко може отримати російський паспорт. Наскільки я знаю, такий намір був у батьків Саші і, відповідно, у нього. Але потім процес отримання громадянства затягнувся, і надійшло запрошення в збірну України. І всі питання відпали", – цитує Єрьоміна Sport 24.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зінченко розповів, чому "Шахтар" переміг "Динамо"

Після розірвання контракту з Шахтарем Зінченко деякий час перебував без клубу, а у 2015-му перебрався в Уфу. Того ж року молодий півзахисник дебютував за збірну України, а влітку 2016-го підписав контракт з Манчестер Сіті. Трансфер обійшовся "містянам" у 2 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Зінченко хотів отримати російський паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути