четвер, 14 листопада 2019 21:25

Зіграли як за часів Фоменка: що треба знати про матч Україна - Естонія

Зіграли як за часів Фоменка: що треба знати про матч Україна - Естонія
Роман Безус приніс перемогу збірній України. Фото: УАФ

Збірна України мінімально перемогла Естонію в товариській грі. Єдиний м'яч у кінці гри після рикошету забив Роман Безус.

Gazeta.ua зіграла головні аспекти гри в Запоріжжі.

Шевченко використав ротацію. Тренерський штаб збірної дав можливість проявити себе проявити гравцям резерву та новачкам, які не мають стабільної ігрової практики. З основних гравців у старті вийшов тільки Ярмоленко та Матвієнко.

Гра збірної нагадувала часи Фоменка. Збірна України мала проблеми з грою першим номером. Коваленко в ролі розігруючого виглядав слабко. Атака будувалася через фланги, але простріли та навіси не мали адресата та були в боротьбу. При цьому моментів біля воріт суперника було створено вкрай мало. Всі сподівання на індивідуальні дії та стандартні положення

Заміни лідерам в збірній не має. Без Малиновського та Зінченка був втрачений конструктив у середині поля. Українці не завжди розуміли, що їм робити з м'ячем, віддаючи ближньому, не розуміючи як використовувати територіальну перевагу. Бесєдін виконав багато бігової роботи, але повноцінно замінити Яремчука не зміг.

Замінити лідерів не вдалося

Естонія не створила жодного моменту біля воріт Луніна. Матч пройшов за повної ігрової та територіальної переваги господарів. Естонці навіть не пробували атакувати, сконцентрувавшись виключно на кількісній обороні. За матч гості не провели жодної атаки. Воротар Лунін та центральні захисники залишилися без роботи.

Збірній України пощастило з голом. Господарі намагалися вирвати перемогу, але не мали хороших моментів біля воріт суперника. На допомогу команді Шевченка прийшов рикошет після удару зі штрафного Безуса. Воротар Естонії був дезорієнтований та вже не міг відбити м'яч.

Шевченко отримав багато корисної інформації. Матч проти Естонії був важливий в сенсі того, що тренерському штабу національної команди потрібно були переглядати кандидатів. Потрібно розуміти, хто з гравців реально вписується в модель гри збірної та може зробити її сильнішою. Ряд гравців атакувальної лінії поки не можуть допомогти національній команді. При тому захист не отримав потрібного навантаження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки отримає Україна за участь у Євро-2020

Наступний свій матч збірна проведе 17 листопада в рамках кваліфікації до Євро-2020. Команда Шевченка зіграє у Белграді проти Сербії.

Зараз ви читаєте новину «Зіграли як за часів Фоменка: що треба знати про матч Україна - Естонія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути