середа, 11 вересня 2013 14:00

"Збірній України не вистачило реалізації" - Федецький

"Збірній України не вистачило реалізації" - Федецький
"Мені приємно, що нам добре вдалося зіграти у захисті" - Федецький ФОТО: dt.ua

Національна збірна України зіграла з Англією внічию — 0:0 у матчі кваліфікації на ЧС-2014. Захисник українців Артем Федецький називає результат закономірним.

"Шкода, що на не вдалося перемогти. Але можна сказати, що рахунок по грі. Ми чудово розуміли з ким нам доведеться грати. Ми детально розібрали гру збірної Англії і практично нічого не дали створити супернику біля наших воріт."

У Федецького було щонайменше три нагоди відзначитися у воротах Джо Харта. Зокрема на 50-й хвилині Артем з кількох метрів не забив головою після навісу з кутового.

"Коноплянка чудово подав м'яч, я хотів сильніше пробити у кут воріт, але не вдалося. Так буває. Хочеш зробити як краще, а все виходить навпаки. Нічого страшного. У нас ще єдва матчі і ми будемо працювати аби досягти поставленої мети. Якщо чесно, то я не очікував, що сьогодні у мене стільки гольових моментів. Можливо, якби я передбачив це, то зміг би забити.

Мені приємно, що нам досить добре вдалося зіграти у захисті і нейтралізувати атакувальних гравців суперника. Нам десь не вистачило реалізації. Будемо над цим працювати."

Після цього моменту Федецький у відчаї схопився за голову і впав на коліна перед воротами збірної Англії.

"Розумієте, ця гра була дуже важливою для нас. У випадку перемоги ми би впритул наблизилися до своєї мети. Не скажу, що могли би вже замовляти квитки у Бразилію, але були би дуже близькими до цього. У нас ще є два матчі (проти Польщі вдома і на виїзді проти Сан-Марино). Будемо і далі працювати. Ми провели два хороші поєдинки кваліфікації. Тепер нам потрібно повертатися у клуби і займатися клубними справами. У жовтні ми почнемо підготовку до заключних матчів відбору на ЧС-2014".

Наставник збірної України Михайло Фоменко залишив Марко Девіча у запасі. Наприкінці матчу трибуни скандували прізвище нападника, але він на поле так і не вийшов.

"Це краще запитати у тренера, адже він вносить корективи під час матчу. Вважаю, що кожен гравець, який би виходив на поле з лавки запасних старався би принести команді користі не менше, ніж ті хто грав з перших хвилин."

Збірну України на гру з капітанською пов'язкою уперше в кар'єрі вивів Олександр Кучер.

"Мабуть, це рішення Михайла Івановича. Ви хочете, щоб ми ще вибори капітана перед матчем проводили?, - жартує Федецький. - Саша — досвідчений гравець. Він заслужив право бути капітаном. Ніхто проти не був".

Після матчу Фоменко подякував футболістам за гру.

"Не скажу, що він виглядав задоволеним чи засмученим. Гру і результат матч можна назвати закономірними. Фоменко подякував за гру і самовіддачу. Також Михайло Іванович побажав успіху у своїх клубах і побажав, щоб на наступний збір всі приїхали здорові."

Відзначимо, що Федецький один із небагатьох гравців збірної України хто спілкується українською мовою.

Зараз ви читаєте новину «"Збірній України не вистачило реалізації" - Федецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути