субота, 03 серпня 2024 22:07

Збірна України здобула дебютну золоту медаль на Олімпіаді-2024 у фехтуванні

Збірна України здобула дебютну золоту медаль на Олімпіаді-2024 у фехтуванні
Збірна України здобула дебютну золоту медаль на Олімпіаді-2024 у фехтуванні. Фото: x.com/FIE_fencing

Україна здобула дебютне золото на Олімпіаді у Парижі.

Його у командному турнірі з фехтування на шаблі здобула жіноча команда у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової.

Після першого кола поєдинку корейські фехтувальниці вийшли вперед (15:13). Після ж невдалого виступу Бакастової на старті другого відставання зросло до шести пунктів, але Харлан скоротила дефіцит до -2. Утім, лідером перед фінальним колом залишилася Республіка Корея (30:28).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український легкоатлет Кохан вийшов до фіналу Олімпіади в метанні молота

Паритет зберігся після третього бою Бакастової. Натомість Комащук програла кореянкам ще один пункт. Отже, всі сподівання вітчизняні вболівальники вкотре змушені були покласти на Харлан.

Харлан розпочала потужно, зрівнявши рахунок трьома точними уколами поспіль. Проте, кореянка Джон відповіла двома набраними очками. Та Харлан уже було не зупинити. Вона принесла Україні перші золоті нагороди на Іграх-2024 та шосту олімпійську медаль для себе персонально.

На шляху до фіналу Ольга Харлан, Аліна Комащук, Юлія Бакастова та Олена Кравацька здолали італійок (45:37) у чвертьфіналі, та японок (45:32) у півфіналі.

Ця медаль стала для України третьою на цих Олімпійських іграх та першою золотою. Раніше бронзу завоювала Ольга Харлан в особистій шаблі, Сергій Куліш здобув срібло у стрільбі з пневматичної гвинтівки з трьох положень. Також Олександр Хижняк вже гарантував бронзу в боксі.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України здобула дебютну золоту медаль на Олімпіаді-2024 у фехтуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути