понеділок, 11 липня 2016 00:40

Збірна Португалії виграла Євро-2016
30

Збірна Португалії стала чемпіоном Європи. У фіналі на "Стад де Франс" команда перемогла Францію з рахунком 1:0. Єдиний гол в овертаймі забив Едер.

Збірна Франції з перших хвилин підтвердила роль господаря і фаворита фіналу. Команда Дідьє Дешама контролювала м´яч і частіше атакувала. Португальці більше захищалися і рідко турбували Уго Льоріса.

Французи у першому таймі мали три небезпечні моменти. Пробивали Дімітрі Пайєт, Мусса Сіссоко та Антуан Грізманн, але Руй Патрісіу виручив свою команду в усіх епізодах.

Але головна подія перших 45-ти хвилин — це травма Роналду. На 8-й хвилині Дімітрі Пайєт влетів у коліно лідера "команди обраних". Здавалося, що нічого серйозного. Але на 20-й хвилині медики знову вийшли на поле, щоб допомогти Кріштіану. Футболіст продовжив гру, але за шість хвилини сів на газон і попросив заміну. Капітан і головна зірка піренейців залишив поле на ношах і зі сльозами в очах. Гру продовжив Рікардо Куарежма.

Для Роналду це був другий фінал Євро у кар´єрі. 12 років тому Португалія програла у вирішальному матчі домашнього чемпіонату Греції. Тоді 19-річний Кріштіану не стримав сліз після поразки.

Другий тайм став продовженням шахової партії. На 66-й хвилині Грізманну лише трохи не вистачило зросту, коли він пробивав головою по воротах Патрісіу. М´яч пройшов над поперечкою. В епізоді за участі Жиру на 76-й хвилині надійно зіграв воротар збірної Португалії.

На 80-й хвилині вже Льоріс рятував свої ворота. Двічі бив Нані і раз ножицями Куарежма. Вже у компенсований арбітром Марком Клаттенбургом час Андре-П'єр Жиньяк влучив у штангу.

Перший овертайм голів теж не приніс. Чого не скажеш про другий. На 109-й хвилині Геррейру влучив у поперечину зі штрафного. За хвилину гол за збірну Португалії забив Едер, який замінив Ренату Саншеша. Льоріс стрибнув за м´ячем, але не зміг до нього дотягнутися.

Роналду перевтілився у помічника Сантуша та емоційно підказував своїм партнерам. Кріштіану, накульгуючи, бігав уздовж бічної лінії та підганяв гравців.

Після фінального свистка збірна Португалії отримала Кубок Анрі Делоне та медалі чемпіонів Європи. Команда вперше в історії виграла континентальну першість.

Чемпіонат Європи

Фінал

Португалія — Франція — 1:0 (0:0 0:0 0:0 1:0)

Гол: Едер, 109 хв

Португалія - Руй Патрісіу, Пепе, Геррейро, Соареш, Фонте, Адрієн Сілва (Моутінью, 66), Вільям Карвалью, Нані, Саншеш (Едер, 79), Жоау Маріу, Роналду (Куарежма, 25).

Франція - Льоріс, Кошельни, Евра, Санья, Умтіті, Погба, Матюїді, Пайєт (Коман, 58), Сіссоко (Марсіяль, 110), Грізманн, Жиру (Жиньяк, 78).

Попередження: Соареш (34), Жоау Маріу (62), Умтіті (80), Геррейро (95), Матюїді (97), Вільям Карвалью (98), Кошєльни (107), Погба (115), Фонте (119), Руй Патрісіу (120).

Зараз ви читаєте новину «Збірна Португалії виграла Євро-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути