пʼятниця, 10 лютого 2017 22:42

"Збірна Польщі — це моя велика мрія. Вірю, що все у мене вийде" - Левандовський
17

Фото: Ірина КОЗЮПА
Мілан Обрадович
Олександр Бабич

"Цей диплом дозволяє працювати у 55 країнах світу. Хочу побажати, щоб кожен із вас у власній країні знайшов можливості застосовувати знання, які ви отримали в Україні. Причому, на найвищому рівні, - каже віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко тренерам на врученні дипломів вищої категорії (PRO). - Сподіваюсь, у вас все буде добре. Перемог вам та відсутності травм у ваших майбутніх підопічних".

Сьогодні володарями PRО-дипломів УЄФА стали 25 тренерів з 10 країн світу.

Автор: Ірина КОЗЮПА
  Навчання на курсах пройшли 25 осіб
Навчання на курсах пройшли 25 осіб

"У вас зараз є більше можливостей, ніж у нашого покоління", - зазначив голова Всеукраїнського об'єднання тренерів Микола Павлов, який нещодавно завершив свою кар'єру.

Серед "студентів" Центру ліцензування ФФУ такі зіркові прізвища, як капітан донецького "Шахтаря" Даріо Срна, один із тренерів "гірників" Ігор Дуляй, рекордсмен збірної України за кількістю матчів Анатолій Тимощук. Втім, сьогодні їх у Будинку футболу не було.

А от наставники команд прем'єр-ліги Олександр Бабич (одеський "Чорноморець"), Роман Санжар (донецький "Олімпік"), першої ліги Володимир Мазяр ("Верес" Рівне) та Сергій Лавриненко ("Інгулець") свої дипломи отримали з рук Костюченка і Павлова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Когось з вас побачимо у збірній України: зіркові футболісти отримали тренерські дипломи

"Тренер повинен вчитися протягом всієї кар'єри і дізнаватися щось нове, - каже 37-річний Роман Санжар. - Я молодий тренер і моє навчання тільки розпочинається. Мені було дуже цікаво на цих курсах. Ми обмінювалися думками, у нас була інтенсивна програма, викладачі старалися дати нам максимум. Думаю, кожен завершив навчання з певним вантажем знань.

Важко сказати, хто був відмінником курсу. У нас була досить рівна група. Ніхто не випадав. Всі хлопці добре відповіли на екзаменаційні питання.

Моя тема дипломної роботи - "Комплектація гравців збірних різних вікових категорій". Не просто було перемикатися з роботи у клубі на навчання. Але коли ти розумієш, що тобі це важливо, то все виходить".

Тренерську освіту в Україні вирішили здобути колишній гравець "Металіста" серб Мілан Обрадович та екс-футболіст "Шахтаря" поляк Маріуш Левандовський.

Автор: Ірина КОЗЮПА
  Маріуш Левандовський показує свою тренерську ліцензію
Маріуш Левандовський показує свою тренерську ліцензію

"Я почав навчатися на тренера в Україні, коли ще грав тут. Потім вже не хотів нічого змінювати, - каже Маріуш. - Навчання не було легким. Потрібно було багато вчитися і багато працювати. Ніхто просто так не дав нам дипломи.

Диплом — це тільки початок дороги до майбутніх досягнень. Чого я тут навчився? Одна справа бути футболістом, а зовсім інша — тренером. Це зовсім інші речі. Я добре усвідомив, що працювати наставником у 100 разів важче, ніж бути футболістом. Це правда.

Я люблю серйозні виклики і складні рішення. Думаю, мені сподобається така праця. Якщо надійде пропозиція з якогось клубу, то буду її розглядати. У мене є мрії, які хочеться реалізувати.

Збірна Польщі — це моя велика мрія. Вірю, що все у мене вийде, бо я завжди досягаю своєї мети", - амбіційно заявив Левандовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ідеальний приклад, як ми хочемо грати - це "Атлетико" - Олександр Бабич

Новоспечені тренери-власники "PRO"-дипломів УЄФА:

1. Самір Алієв

2. Андрій Аніщенко

3. Олександр Бабич

4. Олег Бойчишин

5. Андрій Демченко

6. Ігор Дуляй

7. Роман Кожуховський

8. Дмитро Колодін

9. Валерій Кривенцов

10. Сергій Куянов

11. Сергій Лавриненко

12. Маріуш Левандовський

13. Деніс Люкенс

14. Володимир Мазяр

15. Ельбрус Маммадов

16. Мілан Обрадович

17. Геннадій Приходько

18. Любош Райтер

19. Роман Санжар

20. Даріо Срна

21. Ігор Столовицький

22. Анатолій Тимощук

23. Костянтин Фролов

24. Володимир Циткін

25. Олександр Штелін

PRО-диплом — це вища категорія тренерської освіти. Він дає право працювати на національному та міжнародному рівнях у будь-яких командах.

Зараз ви читаєте новину «"Збірна Польщі — це моя велика мрія. Вірю, що все у мене вийде" - Левандовський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути