середа, 15 липня 2020 21:00

"Зоря" обіграє "Динамо" – Яворський

"Зоря" обіграє "Динамо" – Яворський
За "Ниву" Яворський зіграв 272 матчі, в яких забив 152 м'ячі. Фото sports te ua

Колишній форвард і тренер тернопільської "Ниви" Ігор Яворський оцінив шанси "Зорі" й київського "Динамо" в боротьбі за друге місце й путівку до Ліги чемпіонів.

– Об'єктивно зваживши всі складові майбутньої гри між цими командами, схиляюся до перемоги "Зорі". Хоча сам уболіватиму за київське "Динамо", бо роблю це все життя, – каже Ігор Петрович. – За рівнем гри кияни зараз не дотягують до рівня учасників Ліги чемпіонів. Жодного аргументу для перемоги "Динамо" не має. Найперше – нема стабільного стартового складу. І це тягнеться давно, ще з часів Хацкевича. В одній грі виходять одні виконавці, а до наступної вже готуються інші. Немає стартової одинадцятки – нема про що говорити. Команда кидається з однієї крайнощі в іншу, а прогресу, як не було, так і не буде.

Жодного аргументу для перемоги "Динамо" не має

Інша проблема – заміна травмованих виконавців. Рівень тих, хто виходить на заміну травмованим гравцям – невисокий. Зазвичай такі гравці починають провалюватися, як тільки на них почне тиснути суперник. Це справляє гнітюче враження. Молоді гравці, яким уже по 24-25 років ніяк не почнуть прогресувати. У матчі проти "Олександрії" кияни продемонстрували сумнівну якість гри. Не думаю, що за кілька днів стануться якісь революційні зміни й ситуація виправиться на краще.

Ігор Яворський каже, що "Зоря" перебуватиме в кращій психологічній ситуації.

– Луганці діятимуть розкуто. Їм нема що втрачати. Програють – ніхто не здивується. Виграють – хлопців носитимуть на руках. Є ще й певні ігрові якості. "Зоря" швидше переходить із оборони в атаку, грає на більших швидкостях, має стабільний стартовий склад, де кожен виконавець знає свій маневр. Луганцям не треба атакувати за будь-яку ціну. Їх цілком може влаштувати і нічия. Думаю, команда гратиме від оборони, караючи киян швидкими контратаками. Оборонці "Динамо" за ними не встигатимуть і обов'язково пропустять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вернидуб міг стати тренером "Динамо"

Зараз "Зоря" має 57 балів, а "Динамо" – 56. Матч "Динамо" – "Зоря" відбудеться завтра, 16 липня в Києві. Початок – о 19-00.

Зараз ви читаєте новину «"Зоря" обіграє "Динамо" – Яворський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути