четвер, 23 вересня 2021 09:17

Заслужений розгром від "Шахтаря": огляд ЗМІ після Суперкубка України

Заслужений розгром від "Шахтаря": огляд ЗМІ після Суперкубка України
"Шахтар" виграв Суперкубок вперше за чотири роки. Фото: ФК "Шахтар"

Донецький "Шахтар" став володарем Суперкубка України-2021. Команда Роберто Де Дзербі розгромила "Динамо" - 3:0.

Gazeta.ua зібрала огляд ЗМІ після здобуття трофею "гірниками".

"Шахтар" виграв середину поля. Педріньйо та Алан Патрік повністю переграли своїх візаві, пише "Футбол 24".

"Обидва бразильці практично робили все, що хотіли. Вони були постійно на крок попереду. Як в інтелектуальному, так і швидкісному плані. Сергій Сидорчук же і Микола Шапаренко якраз навпаки – на крок позаду. Микола взагалі виглядав важким і сонливим, зовсім не схожим на себе. Можливо, ушкодження досі дає про себе знати, а можливо, це так перекусили опоненти. "Динамо" ж вийшло фактично основою, але виглядало моментами наївно. Однак зв'язка Педрінью та Патріка надто вже легко знищувала організацію командного механізму, який так старанно і методично будував Луческу понад рік".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Шахтар" виграв Суперкубок України

Football.ua хвалить форварда "гірників" Лассіну Траоре, який відзначився дублем.

"Форвард донецького "Шахтаря" зробив все те, заради чого його і купували в міжсезоння з "Аякса". У Траоре було два повноцінних гольові моменти, і з кожного з них він зумів вичавити максимально успішне завершення".

"Шахтар" переграв "Динамо" завдяки вищому класу гравців, пише "Футбум".

"Так чи інакше, а перемога, за сукупністю всіх складових - балансу кращої підстраховки в обороні й наполегливості в атаці - дісталася команді Де Дзербі цілком заслужено. Та й кадровий потенціал відпрацював себе. У "Шахтаря" попереду свій Траоре є, а в "Динамо" давненько вже не спостерігається ні Ісмаеля Бангура, ні Ідейє, ні Мбокані. Це як мінімум. А якщо ширше взяти, Педріньйо відіграв корисніше Циганкова, Ісмаїлі з Додо - продуктивніше Кендзьори з Миколенко. Ну і чергове очне порівняння Степаненко з Сидорчуком знову пройшло не на користь останнього".

Де Дзербі зробив ставку на гравців, які добре знають Луческу

Наставник "Шахтаря" зробив ставку на "ветеранів" та визнав свої помилки, що дозволило завоювати Суперкубок, пише "Трибуна".

"Де Дзербі здивував, показавши, що здатен змінюватись та визнавати помилки, чого бракувало раніше. Італієць повернув до складу в ключовому матчі одразу всіх "ветеранів": П'ятова, Ісмаілі, Степаненка та Марлоса. Вони добре пам'ятають ще еру Луческу в клубі. І саме з ними команда провела свій найцікавіший матч в сезоні: П'ятов засейвив у критичний момент, Ісмаїлі зробив асист, Степаненко знову давав потрібний обсяг у центрі, а Марлос став ледь не найактивнішим в атаці в ту годину, яку зміг витримати".

"Шахтар" виграв Суперкубок України вперше за останні чотири роки. Тепер у "Динамо" та "Шахтаря" по дев'ять перемог у цьому турнірі.

У чемпіонаті України "Динамо" випереджає "Шахтар" на три очки. Команди зіграють між собою у 10-му турі 3 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Заслужений розгром від "Шахтаря": огляд ЗМІ після Суперкубка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути