неділя, 06 лютого 2022 17:03

Залишилися без медалей. Україна програла матч за "бронзу" на Євро-2022 з футзалу

Залишилися без медалей. Україна програла матч за "бронзу" на Євро-2022 з футзалу
Чоловіча збірна України з футзалу. Фото: Асоціація футзалу України

Чоловіча збірна України з футзалу залишилася без медалей на чемпіонаті Європи 2022 року, що завершився в Нідерландах.

У поєдинку за третє місце "синьо-жовті" поступилися команді Іспанії - 1:4.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Образилися на кричалки. Росіяни поскаржилися в УЄФА на українських уболівальників

Уже на стартових секундах іспанці створили момент. Врятував Кирило Ципун, котрий відбив м'яч на кутовий. На 4-й хв. уже і голкіпер нічим не міг допомогти, але за Україну зіграла стійка воріт.

Наша команда відповіла швидкою контратакою й ударом Михайла Зварича точно у воротаря. Варто також зауважито, що на початку зустріч іспанці багато помилялися в простих ситуаціях.

На 7-й хв. Ципун знову показав, чому саме він є першим номером збірної, по черзі відбивши удари Франсиско Солано та Серхіо Лосано. Особливо красивим вийшов перший сейв, адже Кирило зупинив політ м'яча у шпагаті.

В атаці у відповідь могла відкрити рахунок Україна. Лише відчайдушна гра Хесуса Ерреро врятувала українців. Кіпер заблокував удар Зварича обличчям. Далі було добивання, та цього разу під м'яч уже кинулися польові гравці.

У середині тайму Ципун навіть врятував після виходу один на один. Проте і він нічого не зміг зробити з потужним ударом Мельядо. М'яч поцілив точно у дальню "дев'ятку", і Іспанія повела в рахунку.

Як і в матчі з Росією, "синьо-жовті" перейшли на гру з п'ятим польовим гравцем. Як і у попередньому матчі, у наших футзалістів було чимало моментів. Знову підводила реалізація.

На 17-й хв. українцям нарешті вдалося відігратися. Ігор Корсун відібрав м'яч у центрі поля. Його підхопив Ігор Чернявський і реалізував вихід віч-на-віч з воротарем. Радість тривала недовго. Франсиско Солано вивів суперників уперед за хвилину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикра поразка. Україна програла Росії на чемпіонаті Європи з футзалу

Відступати було нікуди, тому із самого початку другого тайму Україна почала грати з п'ятим польовим. Зрозуміло, що Іспанія переважну більшість часу перебувала в захисті. Та це не заважало їм проводити небезпечні швидкі контратаки.

Українці довго розігрували комбінації, при цьому нечасто доводячи справу до ударів. Якщо такі спроби і траплялися, то вони були неточними, або ж вдало діяв воротар.

Доля протистояння вирішилася у середині другої половини. Спочатку підопічні Олександра Косенка необачно зіграли під час кутового біля власних воріт, і Боїс пробив Ципуна. А згодом Адольфо відібрав м'яч у Ярослава Лебедя і закотив м'яч у порожні ворота.

Варто віддати належне українським футзалістам, адже вони не знітилися, а продовжили пресингувати суперників. Нагоди для другого взяття воріт були, однак і цього разу фортуна була не на нашому боці.

Поразка з рахунком 1:4 означає, що збірна України повертається додому без медалей. На даному турнірі наша команда здобула дві перемоги і чотири рази програла.

Збірна України вийшла до півфіналу чемпіонату Європи з футзалу вперше з 2005 року.

Найкращими досягненнями України є срібні нагороди на Євро-2001 і Євро-2003.

Зараз ви читаєте новину «Залишилися без медалей. Україна програла матч за "бронзу" на Євро-2022 з футзалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути