четвер, 14 січня 2010 16:11

Загинув найстаріший боксер у світі

Загинув найстаріший боксер у світі

У понеділок у Нью-Йорку у віці 104 років помер Джо Роліньйо, який був, імовірно, одним з найстаріших професійних боксерів у світі.

Він потрапив під автомобіль, переходячи дорогу, і за кілька годин помер від отриманих травм у лікарні.

Найбільшу популярність Роліньйо отримав, виступаючи ярмарковим силачем (в 20-ті і 30-і роки його називали найсильнішою людиною світу - при власній вазі близько 60 кілограмів він одного разу підняв на плечах карусель з чотирнадцятьма людьми, яка важила 1452 кг), проте в 20-ті роки він провів близько 100 поєдинків на професійному ринзі.

Як розповідав сам Роліньйо, переважно він боксував "на складах" - в несанкціонованих шоу, що проводилися в тих штатах США, де бокс був заборонений. Оскільки Джо завжди відзначався великою фізичною силою, він часто боксував із суперниками, які переважали його у вазі на 20 і більше кілограмів.

"Я був хорошим боксером і відмінно тримав удар, - згадував Роліньйо. - Коли мене били в щелепу, я навіть оком не кліпав. Мене неможливо було нокаутувати. Якщо ми входили у клінч, ніхто не міг мене зрушити, настільки я був сильним".

За своє життя Роліньйо встиг попрацювати портовим вантажником, побувати на війні (де був поранений і отримав кілька нагород), попрацювати асистентом знаменитого фокусника Гаррі Гудіні й охоронцем кіноактриси Грети Гарбо.

Він усе життя дотримувався вегетаріанської дієти, плавав у холодній воді та до останніх днів життя підтримував спортивну форму і міг зігнути двома пальцями 25-центову монету.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Загинув найстаріший боксер у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути